PETA ŽUTA MINUTA: Zvezda u Barseloni produžila niz poraza u neizvesnim završnicama

V. P.

12. 11. 2023. u 15:14

DRŽALI su košarkaši Crvene zvezde ključeve "Blaugrane" kada su minut i po pre kraja sustigli prednost Barselone od 17 poena. Već po pravilu, usledio je set početničkih grešaka i peti poraz u dosadašnjih sedam evroligaških utakmica (81:86).

ПЕТА ЖУТА МИНУТА: Звезда у Барселони продужила низ пораза у неизвесним завршницама

FOTO: Profimedia

U svih pet imali su šansu da okrenu vodu na svoju vodenicu, ali su naprasno promenili agregatno stanje i zamzrli se pod pritiskom neizvesne završnice. Nema logičkih objašnjenja, budući da su u tim trenucima na terenu veterani sa mnoštvom evroligaških bitaka. Nema odgovora ni na klupi, jer su i Duško Ivanović i Janis Sferopulos treneri sa ogromnim iskustvom na najvišem nivou evropskog klupskog takmičenja.

- Nije lako kada izgubite u poslednjem minutu, ali moram da čestitam igračima na požrtvovanosti i zalaganju - rekao je grčki stručnjak. - Zajedno radimo manje od tri nedelje i pravimo pomak u našoj igri. Na putu smo da budemo još konzistentniji. Pokazali smo karakter kada smo bili u zaostatku i znali kako da se vratimo u meč. Odlučile su nijanse, sitni detalji, koji su prelomili na Barsinu stranu. Nadam se da ćemo se poboljšati i u segmentu donošenja odluka u napadu kako bismo dobijali ovakve utakmice.

NEJPIR ODGOVORIO MESINI

ŠABAZ Nejpir je u Barseloni odigrao još jedan meč daleko ispod svog renomea i platnog razreda. Dan kasnije ušao je u onlajn verbalni duel sa svojim prošlosezonskim trenerom iz Armanija Etoreom Mesinom, koji je u jednom intervjuu izjavio da šalje poruke prijateljima da se želi da se vrati u Milano.

- Tvoj tim nije počeo sezonu kako bi ti hteo, a nisam ni ja, ali prestani da koristiš mene kao razlog. Nosim se sa svojim poteškoćama kao igrač, srećan sam u Crvenoj zvezdi i biću bolji. Dve izjave o igraču koji više nije deo tima. Prestani sa tim već jednom. Prestani da lažeš svoje navijače kako bi rešio probleme - napisao je Nejpir na svom Istangram profilu.

Milošu Teodosiću se verovatno prvi put u karijeri potkrala greška kao na ulasku u poslednji minut. Podigao se na šut, spazio čuvara i spustio se na parket sa loptom. Uhvatio se za glavu, verovatno svestan da mu se takve stvari nisu dešavale ni u pionirskom uzrastu. Pre tog trenutka pomračenja, u paru sa Lukom Mitrovićem bio je predvodnik Zvezdinog anuliranja velikog zaostatka.

Na redu je druga nedelja sa duplim evroligaškim programom, potencijalno još dve utakmice u kojima će na ispitu biti mentalna stabilnost tima u završnici. Crveno-beli u utorak dočekuju Fenerbahče (20.45), u četvrtak gostuju Olimpijakosu (20.15). Pre toga, već danas igraju u Zadru meč 7. kola ABA lige (17.00).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave