DRAMA PRIPALA BARSELONI: Crveno-beli posle velike borbe izgubili u "Blaugrani"

Novosti online

10. 11. 2023. u 22:24

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su od Barselone u neizvesnoj završnici sa 86:81 kao gosti u 7. kolu Evrolige.

ДРАМА ПРИПАЛА БАРСЕЛОНИ: Црвено-бели после велике борбе изгубили у Блауграни

FOTO: Profimedia

Igrali su izabranici Janisa Sferopulosa 25 minuta voema dobru košarku, bili su blizu iznenađenja, ali su neke izgubljene lopte u završnici uticale na to da Katalonci upišu šesti ovosezonski trijumf u elitnom takmičenju.

Domaćin je odlično otvorio susret, poveo je sa 15:6. Mučili su se gosti u napadu u tim trenucima, a onda je na parket kročio Miloš Teodosić i crveno-beli su zaigrali po njegovim notama. Izgledalo je to dosta bolje, pa su na prvu kraću pauzu otišli sa minus tri - 21:18.

Upalila je Barselona potom u veću brzinu i brzo je došla na +17 - 42:25. Delovalo je da tada Beograđanima preti težak poraz, ali trgli su se i na krilima Nemanje Nedovića koji je odigrao odlično završnicu prvog dela smanjili zaostatak rivala na 47:43.

Katalonci su bolje otvorili treći kvartal, opet vratili dvocifrenu razliku. No, Zvezda nije odustajala i uspela je u finišu da dođe na samo poen minusa - 63:62.

Tokom cele četvrte četvrtine meč je bio u egalu. Nakon poena sjajnog Luke Mitrovića crveno-beli su došli do izjedačenja - 78:78. Ipak, gosti nisu imali snage za preokret i veliki podvig. Tome su kumovale greške u završnici (izgubljena lopta Teodosića, tehnička Mitrovića), a iskusan i kvalitetan tim kao Barselona je taj poklon oberučke prihvatila.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Džabari Parker sa 20 poena, pratio ga je Vili Ernangomez sa 18. Na drugoj strani Luka Mitrović je postigao 22, dok je Miloš Teodosić brojao do 13.

Zvezda sada ima učinak 2-5, a Katalonci 6-1. Crveno-beli naredne nedelje igraju kod kuće protiv Fenerbahčea (utorak, 20.45), i u četvrtak gostuju Olimpijakosu (20.15).

 

Barselona - C. zvezda 86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19).

Dvorana: "Palau Blaugrana". Gledalaca: 5473. Sudije: Damir Javor, Karmelo Paterniko, Robert Viklicki.

Barselona: Da Silva 4, Veseli 14, Brizuela, Kalinić 7, Satoranski 10, Ernangomez 18, Laprovitola 4, Abrines 1, Parker 20, Nađi, Jokubaitis 8, Para.

C. zvezda: Lazatrević, Teodosić 13, Davidovac 12, Mitrović 22, Nejpir 2, Tobi 6, Bolomboj 4, Ilić 2, Nedović 11, Gedraitis 9, Kuzmić, Jago.

 

Četvrta četvrtina: Barselona - Zvezda 86:81

40' - Pokušava Zvezda u penal završnici da pogodi, ali Jan Veseli je pogodio oba bacanja. Teodosić je pokušao, ali bio je izblokiran i to je bilo to od ove utakmice.

40' - Pogodio je Teodosić trojku, a onda je sudija Paterniko dosudio tehničku Luki Mitroviću koji je nagazio liniju prilikom izvođe lopte. Abrines je pogodio bacanje.

39' - Izgubio je loptu Teodosić. Veoma loš napad je odigrala Barselona, ali lopta je došla do Parkera koji je pogodio neverovatan šut.

39' - Promešao je odbranu Barse Šabaz Nejpir potom proigrao Luka Mitrović i zakucao je pod faulom. Bio je siguran i sa crte. Neverovatan koš Jana Veselog. Sada je on poentirao pod faulom Mitrovića. Sferopulos je dobio i tehničku, iskoristio je to Laprovitola. Veseli dodatno bacanje nije iskoristio.

38' - Još jedan loš napad je odigrala Zvezda, ali ni Barsa ne pogađa. Potom je Nedović izgubio loptu i Kalinić je to kaznio za lake poene.

37' - Nedović je proigrao Davidovca koji je pogodio trojku iz ugla. Nejpir je opet promašio šut.

36' - Dobar napad Barselone i Veseli je zakucao iz igre dva na dva. Ista akcija i gostiju i lako polaganje Mitrovića. Naskočio je Satoranski i pogodio dvojku. Izgubio je loptu Nejpir, to je iskoristio Jokubaitis i iznudio dva penala. Izvešće ih posle tajm-auta. Litvanski plejmejker je promašio oba.

35' - Iskoristio je visinsku prednost Mitrović nad Jokubaitisom i uspeo je da pogodi. Promašio je Teodosić potom trojku.

33' - Ostao je sam Teodosić i pogodio je trojku. Neverovatan koš Jokubaitisa, pogodio je težak šut preko Gedraitisa i to pod faulom. Litvanac je potom realizovao i dodatno bacanje.

32' - Sjajna akcija iz auta i polaganje Gedraitisa. Ernangomez je na drugoj strani oba puta bio precizan sa linije penala. Naskočio je na poludistancu Jokubaitis i bio je precizan.

31' - Jago je u ranoj fazi napada šutnuo trojku. Potom je omaleni Brazilac još jednom bio neprecizan. Na drugoj strani domaćin je napravio faul u napadu.

Treća četvrtina: Barselona - Zvezda 65:62

30' - Teodosić je loš šut uzeo i nije pogodio. Parker je pokupio lopti zaleteo se od koša do koša i završio napad poenima.

30' - Parker je pogodio polaganje, a na drugoj strani je Gedraitis vezao pet poena i doveo goste na minust jedan - 63:62.

28' - Nije bio dobar napad Zvezde, ali uspela je lopta da dođe do Tobija koji je snažno zakucao. Potom još jedno zakucavanje gostiju. Ovoga puta je Teodosić proigrao Ilića koji se upisao u strelce. Tajm-aut je zatražio Grimau.

27' - Ernangomez je bio polovičan sa linije penalan nakon televizijskog tajm-auta. Opet je španski centar šutirao bacanja, ali sada je oba promašio. Na drugoj strani Mitrović je poentirao posle dobre leđne tehnike.

Vili Ernangomez/Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

26' - Dobra kontra crveno-belih i u ofsajdu i lako je pogodio. Ipak, Zvezda ne može da veže dobre odbrane.

25' - Treći put van linije 6,75 je bio precizan Nedović. Na drugoj strani je pogodio trojku Nikolas Laprovitola.

24' - Uzeo je težak šut Veseli i pogodio preko Davidovca. Opet veoma loše u napadu izgledaju crveno-beli.

23' - Malopre nije pogodio, ali sad jeste Satoranski. Nejpir je krenuo na prodor i dobio je blokadu.

21' - Satoranski nije pogodio otvorenu trojku. Zvezda je potom izgubila loptu pošto se od Nejpira odbila u aut. Pakrer igra odličan meč i pogodio je novu trojku. Uzvratio je potom Davidovac.

Druga četvrtina: Barselona - Zvezda 47:43

Što se statistike u prvom poluvremenu tiče, Barselona je za dva šutirala 15/22 (68,2%), za tri 4/10 (40%), a sa linije penala 5/6 (83,3%). Zvezdin šut za dva je 12/23 (52,2%), za tri 3/15 (20%), slobodna bacanja 10/11 (90,9%). Zanimljivo crveno-beli su mnogo bolji u skoku - 23:12 (11:1 ofanzivni), u asistencijama je 15:10 za Katalonce. Izjednačeni su ukradenim loptama - 2:2, dok je Barsa izgubila jednu manje 4:5.

20' - Ostao je sam Satoranski i pogodio trojku, ali istom merom je uzvratio Teodosić. Prvo poluvreme je okončano trojkom Nemanje Nedovića.

19' - Teodosić se vratio na teren i poentirao je sa linije penala. Posle Teodosića i Nedović je bio precizan sa crte.

18' - Bolomboj je bio polovičan sa linije penala. Taman je Zvezda uhvatila kakav-takav priključak i nesportski faul je napravio Luka Mitrović, a siguran sa sa slobodnih bacanja bio je Satoranski.

17' - Konačno prva trojka za Zvezdu, pogodio ju je Nemanja Nedović. Odmah je tajm-aut zatražio Grimau.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

16' - Dobar napad gostiju. Lepa akcija i zakucavanje iz alej-upa Rokasa Gedraitisa. Nije bila laka pozicije, ali Mitrović je uspeo da poentira.

15' - Upisao se u strelce i Nejpir. Dobro je probio odbranu rivala i poentirao. Potom pravi faul nad Jokubaitisom koji je na sve to došao do poena.

14' - Loše u odbrani igra Zvezda. Rival to koristi i konstanto podiže razliku. Sjajna igra Katalonaca, Vili Ernangomez radi šta hoće u reketu Beograđana.

13' - Lepo je probio Nejpir i uposlio Mitrovića koji je poentirao na drugi obruč i tom prilikom je faul napravio Parker. Kapiten Zvezde na ovoj utakmici je pogodio još jedno bacanje. Nastavlja da pogađa Ernangomez, a crveno-beli su i dalje bez pogođene trojke.

12' - Od koša do koša se zaleteo Parker i poentirao je. Zvezda je na drugoj strani izgubila loptu, a odbrana gostiju nema rešenja Ernangomeza. Potom je zakucao Parker i Barselona očas posla ide na +10  - 30:20. Tajm-aut je morao da zatražo Janis Sferopulos. Mogli bi crveno-beli da budu u problemu ako se domaćin nastavi ovako.

11' - Dobru poziciju je ostvario Ernangomez i poentirao je pod faulom Tobija, pogodio je potom i dodatni penal. Teodosić vidi nemoguće. Uposlio je Tobija koji je uspeo da poentira iz ne baš lake pozicije.

Prva četvrtina: Barselona - Zvezda 21:18

10' - Novo magično dodavanje Teodosića i opet laki poena Davidovca. Poslednji napad u prvom kvartalu imala je Zvezda, no Davidovac nije pogodio težak šut van linije 6,75.

9' - Ostao je sam u desnom korneru Ernangomez, ali nagazio je liniju pa je to bio pogodak za dva. Uspeo je posle drugog pokušaja da poentira Majk Tobi, popravio je svoj promašaj.

8' - Opet je Mitrović bio siguran sa linije penala i sjajno je otvorio meč. Tek što je ušao na teren odmah je pogodio trojku Džabari Parker.

7' - Prodisao je napad gostiju od kada je iskusni plejmejker ušao na teren. Opet je sjajno proigrao Davidovca koji je lako poentirao. Morao je minutom odmora da reaguje Rodžer Grimau.

6' - Pukla je Zvezdina odbrana i kaznio je to Da Silva. Teodosić je ušao u igru i odmah poentirao posle prodora, a potom je sjajno asistirao za Davidovca.

5' - Domaćin igra sjajno za sada. Veseli je došao do šestog poena i crveno-beli će pokušati na tajm-autu da se resetuju.

4' - Dobra akcija Barselone i laki poeni za Kalinića. Promašio je Davidovac trojku, ali ofanzivni skok je pokupio Mitrović i poentirao. Na drugoj strani Kalinić je bio precizan van linije 6,75.

3' - Flouter je pogodio Bolomboj, dok je centar Katalonaca drugi put na utakmici bio precizan sa poludistance.

2' - Nakon izgubljene lopte gostiju Jan Veseli je pogodio šut sa poludistance. Prve poene za Zvezdu postigao je Mitrović. Bio je precizan sa linije penala.

1' - Težak prvi šut je uzeo Nemanja Nedović i nije bio precizan. Na drugoj strani poentirao je Oskar Da Silva i to je prvi koš jedne ekipe na utakmici.

Rodžer Grimau je od početka susreta na teren poslao Tomasa Satoranskog, Aleksa Abrinesa, Nikolu Kalinića, Oskara Da Silvu i Jana Veselog. Zvezda meč kreće u sa petorkom: Šabaz Nejpir, Nemanja Nedović, Dejan Davidovac, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Crveno-beli sanjaju da mogu da naprave čudo i iznenade favorizovanog rivala u Kataloniji. Ovo će Beograđanima biti deveti put da gostuju Barseloni i nikad nisu pobedili.

Ovi timovi su prošli put odigrali dva veoma neizvesna susreta. U prestonici Srbije španski klub je trijumfovao posle produžetka (99:94), dok je na domaćem parketu slavio sa 85:79

Trener Zvezde Janis Sferopulos na ovoj utakmici ne može da računa na kapitena Branka Lazića, Marka Simonovića i Adama Hangu.

Tim Rodžera Grimaua u ovaj meč ulazi sa učinkom od 5-1, dok vicešampiona ABA lige ima 2-4.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave