DENVER UPAO U PROBLEM: Nikola Jokić i šampioni NBA lige u baš nezgodnoj situaciji!

Novosti online

06. 11. 2023. u 20:32

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, prilično dobro su započeli odbranu titule, ali najnovija vest koja je stigla navijačima kluba iz Kolorada - prilično je loša.

ДЕНВЕР УПАО У ПРОБЛЕМ: Никола Јокић и шампиони НБА лиге у баш незгодној ситуацији!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, prvi put ove sezone Denver će igrati bez Džamala Mareja, startera koji je u subotu napustio meč sa Čikagom zbog toga što ga je zadnja loža bolela, a sada se ispostavilo da je u pitanju istegnuće mišića.

Koliko će dugo odsustvovati, nije poznato, ali nagetsi su saopštili da definitivno neće igrati u noći između ponedeljka i utorka protiv Nju Orleansa.

Marej je, uz Jokića, bio ključan za osvajanje prve, istorijske titule za klub iz Kolorada, a ovu sezonu je počeo uz učinke od 16,3 poena po meču, 7,4 asistencije, 2,6 skoka i čak 43,8% preciznosti kada se radi o šutevima za tri.

Ko će ga i kako odmeniti, ostaje da se vidi. Trener Majkl Meloun bi mogao da ulogu organizatora igre u potpunosti prepusti iskusnom Redžiju Džeksonu, ali nije se šef stručnog štaba Denvera ranije ustručavao da u odsustvu Mareja igru na momente organizuju Kentavius Koldvel-Poup, čak i snažni Aron Gordon. Šansu bi, kao rezerve Džeksonu, mogli da dobiju Kolin Gilespi, koji igra na "dvojnu registraciju" i koji je u subotu postigao prve NBA poene, a možda i momci kojima je ovo prva sezona u najjačoj ligi sveta, šuter Džulija Stroter i vrlo zanimljivi plejmejker Džejlen Piket.

Odgovori će svakako dodatno biti zanimljivi u zavisnosti od toga koliko će Džamal Marej odsustvovati.

Džamal Marej u prodoru na NBA meču Denver nagetsa / FOTO: Tanjug/AP

Ni prvi naredni suparnici nagetsa, "pelikani" nisu kompletni.

Dva Ol-star igrača su tu, Zajon Vilijamson i Brendon Ingram, ali je sjajni bek Si-Džej Mekolum odsustan zbog problema sa plućima. Isto je, ali zbog pokidanog meniskusa, van stroja i Trej Marfi, odličan šuter sa krilne pozicije, dok je "prava mala napast", jedan od najinteresantnijih odbrambenih igrača na spoljnim pozicijama, Hoze Alverado, i dalje na oporavku od uganuća skočnog zgloba.

U ovaj meč šampion, kao domaćin, ulazi sa učinkom 6-1, a Nju Orleans sa 4-2. Nagetsi su izgubili od Minesote, a "pelikani" od Golden Stejta i, u poslednjem meču, od Atlante, oba puta pred svojom publikom.

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Denver redom igra:

kod kuće protiv Nju Orleansa (utorak, 7. novembar, 03.00)

kod kuće protiv Golden Stejta (četvrtak, 9. novembar, 04.00)

u gostima protiv Hjustona (ponedeljak, 13. novembar 01.00)

kod kuće protiv Los Anđeles Klipersa (sreda, 15. novembar, 04.00)

u gostima protiv Nju Orleansa (subota, 18. novembar, 02.00)

u gostima protiv Klivlenda (ponedeljak, 20. novembar, ponoć)

u gostima protiv Detroita (utorak, 21. novembar, 01.00)

u gostima protiv Orlanda (četvrtak, 23. novembar, 01.00)

u gostima protiv Hjustona (subota, 25. novembar, 02.00)

kod kuće protiv San Antonija (ponedeljak, 27. novembar, 02.00)

u gostima protiv Los Anđeles Klipersa (utorak, 28. novembar, 04.30)

kod kuće protiv Hjustona (četvrtak, 30. novembar, 03.00)

i tako dalje.

Nova sezona NBA lige

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)