PA, ŠTA OVO VIŠE RADI JOKIĆ? Nova neverovatna partija Nikole, Denver demolirao Oklahomu (VIDEO)

Novosti online

29. 10. 2023. u 22:41 >> 22:45

KOŠARKAŠI Denver Nagetsa gostovali su Oklahoma Siti tandersima, a još jednu neverovatnu utakmicu odigrao je srpski košarkaš Nikola Jokić. Slavio je aktuelni šampion rezultatom 128:95.

ПА, ШТА ОВО ВИШЕ РАДИ ЈОКИЋ? Нова невероватна партија Николе, Денвер демолирао Оклахому (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Imao je Nikola naspram sebe Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog koji jesu dobili šansu, ali ni sunarodnici nisu mogli da zaustave "super Nikolu".

O tome kako je dominantna igra Nikole Jokića bila najbolje govori podatak da je u prvom poluvremenu već bio nadomak dabl-dabl učinka. Imao je 22 poena. Prikočio je srpski centar u drugom poluvremenu, te je meč završio sa 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Tri asistencije imao je Vasilije Micić uz dva poena, dok je jedan postigao Aleksej Pokuševski.

Pored Srbina u prvoj četvrtini raspoložen je bio i Majkl Porter junior, te su Nagetsi uz devet poena obojice uspeli brzo da dođu do dvocifrene prednosti.

Lošu igru u prvom poluvremenu pokazao je Šai Gildžes Aleksander koji je imao šut 0-9. Što je svakako doprinelo tome da Nagetsi imaju ubedljivih 67:51 na pauzi.

Podigli su Nagetsi u nastavku dodatno svoju prednost. Uz odličnog Jokića, dve trojke pogodio je Majkl Porter koji je takođe prešao granicu od 20 poena, te je prednost gostiju do kraja deonice išla na +23.

Nastavili su Nagetsi u istom ritmu. Odlučio je Meloun da povernje ukaže i igračima sa manjom minutažom. To ipak nije pomoglo domaćinu koji je ubedljivo poražen.

U redovima Denvera pored odličnog Jokića 20 poena ubacio je Majkl Porter junior, dok je jedan manje ubacio Džamal Marej.

Kod domaćina je Čet Holmgren ubacio 19 poena, Džalen Vilijams ubacio je 13, dok je Tre Man dodao 12

OKLAHOMA - DENVER 4/4 128:95.

48' Meč je sjajnim zakucavanjem završio Votson.

47' Upisao se u strelce i Ki, dobili su šansu i igrači sa malom minutažom, a čini se da su u potpunosti opravdali očekivanja.

46' - Motivisan je Men, pogađa nove poene - 123:93.

42' Pejton Votson pogađa i trojku, za svoj 17. poen u meču - 116:82. Vratio je trojku brzo i Men.

40' Sjajno je Redži Džekson bacio lob pas za Krisitjana Brauna koji je upisao 11. poen - 111:82. Odličnu odbranu odigrao je Pokuševski, ali dobro votson reaguje.

37' Kristijan Braun bio je precizan sa penala. Hrabar pokušaj Micića nakon toga, bio je neprecizan za tri. Potom Micić igra dobru odbranu protiv Brauna.

36' Vratio se na teren Aleksej Pokuševski. A Džamal Mari nastavio je da rešeta rivala. Sa druge strane treću asistenciju upisao je Micić, ovoga puta poentirao je Valas - 105:79

35' Ipak, u pauzi su poništeni poeni Holmgrena. Isteklo je vreme. Džamal Marej prebacuje Denver preko stotke, a prati ga odlični Votson - 103:77

FOTO: Tanjug/AP

33' Počela je poslednja deonica sa dva zakucavanja. Holmgren i Votson su podigli publiku atraktivnim potezima.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE  97:75

32' Izgubio je Jokić loptu nakon skoka, a Redži Džekson odličnom odbranom došao do kontre i lakih poena . Sa poludistance probao je Džo da odgovori, ali dobra odbrana Denvera. Oprobao je potom Džekson šut za tri nije mu išao - 97:75.

30' Loš napad Denvera, koristi to Đieng da postigne prve poene - 93:72. Uočio je Pejtona Votsona usamljenog Jokić, poentirao je Votson, a odgovorio trojkom Džo - 95:75.

29' Porter pogađa treću trojku, a potom i Gordon za tri 90:67. Pogodio je nakon toga trojku Kaldvel Poup, a za dva kod Oklahome Gildžs Aleksander, dok je polovičan sa penala bio Vilijams za 93:70.

28' Izgubio je Jokić loptu, a Vilijams na drugoj strani poentira. I još jednom u narednom napadu Nagetsi gube loptu za 85:67

27' Sjajan u solo akciji bio je Marej, a Majkl Porter zatim pogodio je otvorenu trojku 85:65

26' Pogodio je Gildžes Aleksander. Imali su Nagetsi 22+ poena, sada je 16, uz nove lagane poene Jokića. Potom je za tri pogodio Gidi - 75:62. Lep blok pravi Jokić, a trojku pogađa Marej. Nakon toga dobra odbrana i poeni Gordona  - 80:62.

25' Precizan je bio Vilijams, a Holmgren je dodao dva poena sa penala 73:55. Sedmi poen upisao je Lugens Dort koji večeras nema ubačenu trojku. Potom Jokić pravi faul u napadu. Pogledale su sudije da li je Nikola Jokić napravio nesportski faul, ali snimak je pokazao da nije bilo namere da Srbin povredi Holmgrena.

23' Dva vezana koša Jokića na startu treće deonice 73:51.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 67:51

21' Proradio je šut za tri Nikoli Jokiću - 65:49. Odgovorio je još jednom Jokić, 22. poenom i to u prvom poluvremenu.

20' Promašio je Marej, na skoku je dobro reagovao Gordon za 62:47. Potom je Holmgren fauliran.

19' Pogodio je Gildžus Aleksander penale. Odgovorio je na isti način Kristijan Braun. 

18' Eron Vigins brzo poentira iz čeonog auta - 54:45, a potom nepogrešiv je sa poludistance Jokić.

17' Potom je dobra odbrana usledila, Kaldvel Poup krade loptu i poentira za 49:43. Odgovorio je Majkl Porter junior drugom trojkom. Odlično je potom Jokić zatvorio Holgremna, a odličnu odbranu odigrao je Micić.

16' Vratio je u igru Nikolu Jokića Majk Meloun. Ipak, poentirao je Valas lako. Još lakše je to uradio Redži Džekson koji je prošao kroz reket i snažno zakucao.  Tek što se u igru vratio Holgrem pokazao je kakve probleme može da napravi - 45:37. Sjajan je nakon toga bio Vilijams koji je anulirao dva pogođena penala Kaldvel Poupa.

15' Do osmog poena došao je Džamal Marej, probio je lakše nego što su domaći očekivali, te trener Oklahome traži minut odmora. Prve poene postigao je Vasilije Micić - 43:33.

14' Džejson Valas kažnjava lošu tranzicionu odbranu Nagetsa. Pogodio je trojku. Odgovorio je Kristijan Braun na drugoj strani. Pogodio je dvojku uz faul za 41:29

13' Odličan protok lopte ima Oklahoma, ali Djeng i Džo bili su neprecizni. Nove poene upisao je Porter junior - 11. njegov za 38:23.

12' Priliku na startu druge četvrtine dobio je Vasilije Micić. Prve poene postigao je u drugoj deonici Džamal Marej - 36:23

PRVA ČETVRTINA 34:23

12'Sjajno Pejtonu Votsonu asistira Jokić za 31:20. Impresivno igra Srbin. Već ima sedam skokova. Dodao je devet poena i četiri asistencije. Poslednje poene u deonici postigao je Redži Džekson sa distance - 34:23

9' Aleksej Pokuševski je dobio priliku prvi put u ovoj sezoni. Gidi pogađa  za Oklahomu, Votson za Denver - 27:20. Kristijan Braun je sjajno izbegao Pokuševskog i poentirao, Pokušao je da odgovori Gildžes-Aleksander, ali odlična odbrana gostiju.

8' Do deveto poena došao je Jokić, odgovorio je Holmgren  takođe devetim poenom.

6' Lugens Dort pogađa dva penala nakon faula Nikole Jokića. Srbin se nije složio sa odlukom sudija. Prvu trojku za domaće postigao je Majkl Porter, a onda uz faul lagano poentira Jokić za prvu dvocifrenu prednost 21:11.

4' Tek sada Džoš Gidi ubacuje za Denver.

3'  Sve poene do sada za domaćina postigao je Čet Holgrem. U denveru su se upisivali Mari, Gordon Jokić i Porter - 13:9

UOČI MEČA

Isti skor ima i šampion NBA lige posle dve pobede u nizu nad LosAnđeles Lejkersima (119:107) na premijeri i Memfis Grizlisa u drugom meču (104:108).

Na drugoj strani, Oklahoma je slavila protiv Čikago Bulsa (104:124) i Klivlend Kavalirsa (105:108).

Pored toga što obe ekipe ulaze sa maksimalnim učinkom u meč, ovaj duel je specifičan pošto će prvi put jedan naspram drugog stati srpski reprezentativci Nikola Jokić i Vasilije Micić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)