PRETEKAO I DONČIĆA: Zablistao u "El klasiku" sa tek 16 godina, devet meseci i devet dana

V.P.

03. 10. 2023. u 11:00

DUELI Reala i Barselone često donose zanimljive priče i neka nova imena. Prvi u španskom prvenstvu, koji su „kraljevi“ rutinski dobili i bez Valtera Tavaresa (86:79), lansirao je još jednog afričkog tinejdžera u sistemu najtrofejnijeg evropskog kluba.

ПРЕТЕКАО И ДОНЧИЋА: Заблистао у Ел класику са тек 16 година, девет месеци и девет дана

Foto: Tviter/Real Madrid

Ismail Dijanje, momčić visok 214 centimetara, debitovao je u „El klasiku“ sa 16 godina, devet meseci i devet dana, čime je pretekao čak i Luku Dončića. Mlađani Senegalac nije bio puki statista, već je u odsustvu Tavaresa odigrao fantastičnih 13,5 minuta, postigao devet poena (šut 4/6), uhvatio osam lopti (šest u napadu) za indeks korisnosti 16, što je u tom uzrastu pošlo za rukom samo Rikiju Rubiju.

- Nisam ni znao da ima 16 godina, ozbiljno vam kažem. Ali srećan sam jer momak lepo radi i ovo mu je nagrada za taj trud - rekao je trener Reala Ćus Mateo.

Dijanje je u Madrid stigao 2019. godine, pre no što je proslavio 13. rođendan. Prošle sezone nastupao je za Realov B tim u amaterskoj EBA ligi, četvrtom rangu takmičenja u Španiji. Prosečno je beležio devet poena i 7,5 skokova, Real je sezonu završio bez poraza. „Blankosi“ bruše još jedan afrički dijamant, 14-godišnjeg Mamadua Landura, koji je u finalu mini-kupa Endesa lige ubacio 56 poena, uz 33 skoka i pet blokada!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu