TOBI POKRENUO LAVINU: Slovenački reprezentativac čitao Teove misli za ubedljivu pobedu Zvezde na startu sezone

V. P.

01. 10. 2023. u 08:50

PAMTI Zvezda neke teške poraze u Laktašima, navijači su ih se verovatno prisetili nakon neubedljivog prvog poluvremena u meču sa Igokeom na početku sezone u ABA ligi. Međutim, lavinu je u trećoj četvrtini pokrenuo Majk Tobi uz asistenciju Miloša Teodosića za rutinsku i na kraju ubedljivu pobedu srpskog evroligaša - 81:63.

ТОБИ ПОКРЕНУО ЛАВИНУ: Словеначки репрезентативац читао Теове мисли за убедљиву победу Звезде на старту сезоне

Foto: ABA liga

Crveno-beli su sezonu načeli bez čak četvorice prvotimaca, što je znatno modifikovalo igru na premijeri. Bjelica je obnovio povredu lista i nije među licenciranima za Evroligu, Nejpir ima isti problem, Davidovac se požalio na zadnju ložu, za Hangu se zakačio virus. Zbog toga su neke Ivanovićeve petorke bile iznuđene i eksperimentalne, manje ili više produktivne.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo igre, ritam su iscepkale izgubljene lopte na obe strane, veliki broj faulova i neke čudne odluke sudijske trojke predvođene Javorom. Santos se nije najbolje snašao u koži startnog plejmejkera, ubrzo je kormilo preuzeo Teodosić i plovidba je postala nešto komfornija, osim kada ga je ponela želja da egzibicijama začini debi u zvaničnim utakmicama u crveno-belom dresu.

Zvezdu je do značajnih osam poena prednosti na poluvremenu doveo raspoloženi Gedraitis, mada su dve trojke Litvanca bile plod srećnih okolnosti, ali i velikog šuterskog samopouzdanja. Druga, uz zvuk sirene iz izuzetno teške pozicije, pripremila je teren za sjajnu treću četvrtinu crveno-belih koja je razgalila srca njihovih brojnih pristalica u Laktašima.

Bio je to period igre u kojem se Tobi izdvojio kao najraznovrsnija centarska opcija u Ivanovićevom timu, posebno kada pored sebe ima Teodosića i kada, za razliku od Simonovića i Bolmboja, ume da pročita njegove misli. Slovenački reprezentativac obio je bravu Igokeine odbrane i širom otvorio vrata za bržu, poletniju igru, u kojoj su trojke počeli da pogađaju Lazić i Santos za plus 21 pred poslednju četvrtinu.

Razlika dovoljna da igrači Igokee opuste šutersku ruku i trojkama izbegnu gori scenario, dovoljna i da Zvezda prebaci u nižu brzinu bez opasnosti da zakomplikuje situaciju. U narednom kolu dočekuje Cedevita Olimpiju, pre toga francuski Asvel na početku evroligaške sezone.

IGOKEA 63

C. ZVEZDA 81

DVORANA u Laktašima. Gledalaca: 3.000. Sudije: Javor, Koljenšić, Majkić.

IGOKEA: Bošković, Atić 4, Delalić, Tanasković 16 (9 sk), Jošilo 2, Nakić, Nikolić 5, Gordić 9, Milosavljević 9, Karmajkl, Jeremić 15, Mudi 3.

C. ZVEZDA: Lazarević 3, Teodosić 4 (7 as), Mitrović 10, Lazić 7, Simonović 2, Tobi 19 (6/8 za dva, 2/2 za tri, 8 sk), Bolomboj 1, Ilić 11 (6 sk), Nedović 7 (3 as), Gedraitis 12, Kuzmić, Dos Santos 5.

17:20, 15:20, 13:26, 18:15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)