BOGATSTVO ZA OPREMU JEDNOG OD NAJVEĆIH: Samo su dva dresa skuplje prodata od Čejmberlenovog!

Novosti online

28. 09. 2023. u 15:42

Dres Los Anđeles lejkersa, koji je Vilt Čejmberlen nosio tokom NBA finala 1972, prodat je na aukciji za 4,9 miliona dolara, saopštila je danas aukcijska kuća Sotbi.

БОГАТСТВО ЗА ОПРЕМУ ЈЕДНОГ ОД НАЈВЕЋИХ: Само су два дреса скупље продата од Чејмберленовог!

Foto: Printskrin/twitter/LegionHoops

LA lejkersi su u finalu plej-ofa 1972. godine pobedili Njujork 4:1 u seriji. Čejmberlen je na petom meču finala plej-ofa postigao 24 poena i imao je 29 skokova i po osam asistencija i blokada iako je igrao sa povredom desne ruke.

Čejmberlen je profesionalnu karijeru počeo 1958. godine, a završio je 1973. On je preminuo u oktobru 1999. u 63. godini.

Čejmberlen je dva puta osvojio šampionsku titulu u NBA ligi, četiri puta je bio MVP regularnog dela sezone i jednom MVP finala. On je 13 puta igrao na "Ol-star" meču NBA lige. U NBA karijeri postigao je 31.419 poena.

Čemberlen je u NBA karijeri prosečno postizao 30,1 poen i imao je 22,9 skokova i 4,4 asistencije po utakmici.

Jedina dva dresa koja su na aukciji više vredela su od Majkla Džordana koji je prodat za 10 miliona dolara, dok drugo mesto zauzima dres Kobija Brajanta čija je vrednost iznosila 5,8 miliona.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu