MARKO SIMONOVIĆ ZA "NOVOSTI": Navijači su nam šesti igrač, možemo da napravimo iskorak u Evroligi

Č. V.

28. 09. 2023. u 10:00

DOŠAO je Marko Simonović u Crvenu zvezdu iz NBA lige i veoma je uzbuđen zbog novog izazova u karijeri u kome ga očekuje debi u Evroligi.

МАРКО СИМОНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Навијачи су нам шести играч, можемо да направимо искорак у Евролиги

FOTO: KK Crvena zvezda

Crnogorski reprezentativac je u razgovoru za "Novosti" otkrio da jedva čeka da zaigraima pred navijačima crveno-belih.

- Još kad sam bio u Megi igrao sam protiv Zvezde, ali mislim da to neće biti ni približno tome kada se stvarno obuče dres Zvezde i kada stvarno igraš pred navijačima kakvi su naši. Mislim da je to jedan fantastičan osećaj i jedva čekam da počnu utakmice, posebno ta prva utakmica kod kuće protiv Asvela 5. oktobra. Nadam se da će navijači doći u što većem broju da nas podrže i da ćemo početi sezonu u Evroligi na pravi način - rekao je Simonović.

Još jednom se dotakao navijača, svestan da će oni biti važan faktor šampionu Srbije ove sezone.

- Prva mi je godina i tek sam došao u Zvezdu, ali otkad sam počeo da pratim Zvezdu, znam da su navijači šesti igrač i daju vetar u leđa u svakom trenutku. Sigurno će da nam znače i pozivam ih da dođu u što većem broju da nas podrže, jer stvarno mislim da imamo dobru ekipu ove godine i možemo da napravimo nešto više.

Iza Simonovića je Mundobasket, zbog koga je nešto kasnije stigao na pripreme kluba, ali uprkos tome raduje se početku.

- Saigrači su počeli pripreme, ali ja sam imao dovoljno vremena da se odmorim kad sam se vratio iz Manile. Odmorio sam se nedelju dana, potom sam se priključio timu i to mi je baš prijalo. Posle odmora sam stigao svež na pripreme, odradili smo par treninga, potom otišli na turnir u Minhen. Nakon toga smo imali još nekoliko treninga, pa još jedan turnir. Sada se spremamo za prvu utakmicu u ABA ligi. Za sad sve funkcioniše dobro, ali mislim da treba još malo vremena da se svi uklopimo jer ima dosta novih lica. Radujem se početku sezone kako u ABA ligi, tako u Evroligi i jedva čekam da krenu utakmice.

Dotakao se i ciljeva. Veruje da crveno-beli mogu da naprave iskorak u Evroligi.

- Ciljevi su nam na najvećem mogućem nivou. Zvezda je napravila takav tim da može da napravi iskorak u odnosu na prethodne godine. Daćemo svoj maksimum i učinićemo sve da obradujemo sve navijače i ljude koji prate Crvenu zvezdu - zaključio je Simonović.

Podsetimo, Zvezda u prvoj utakmici nove sezone gostuje Igokei u subotu od 20 sati na startu ABA lige.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELA ERUPCIJA U MANČESTERU Reakcija "delija" kada je Zvezda povela protiv Sitija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu