FRANCUZI VIŠE NEĆE DA ČEKAJU: Embidu postavili rok da odluči

Novosti online

24. 09. 2023. u 14:52

NADALI su se Francuzi da će Džoel Embid nastupati za "trikolore" na Mundobasketu, ali od toga nije bilo ništa. Centar Filadelfije još uvek nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati.

ФРАНЦУЗИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ЧЕКАЈУ: Ембиду поставили рок да одлучи

Tanjug/ap

Jedan od najboljih košarkaša sveta je rođen u Kamerunu, ali poseduje državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Francuske. Evropska selekcija ima veliku žalju da ga upari sa Rudijem Goberom i napravi moćan centarski tandem.

Ipak, Embid neće moći još dugo da čeka kada je konačna odluka u pitanju.

- Rasplet će se dogoditi veoma brzo kakav god ishod na kraju bio. Nadamo se da je tako i mislim da on to zna. Možda ćemo imati odgovor do 10. oktobra. To je rok koji smo postavili - rekao je za "RMC" predsednik košarkaškog saveza Francuske Žan Pjer Siutat.

Francuska će se boriti da ga privoli da igra za njih, najviše zbog toga što su sledeće Olimpijske igre u Parizu.

- Nikada nismo saopštili ništa zvanično o Džoelu Embidu. Razne vesti kolale su sa svih strana, a ja ponavljam da želim da dođe. Međutim, nikada nismo dali informaciju da je pristao da igra za nas. Ni danas, on nije deo francuskog tima. Radimo na tome, imamo čvrstu želju. On to zna. Imali smo priliku da o tome razgovaramo sa njim i čekamo odluku. Američki tim je takođe veoma zainteresovan za njega. Kamerun će igrati predolimpijske kvalifikacije. Situacija je vrlo delikatna iz njegove vizure - zaključio je Siutat.

Podsetimo, "trikolori" su na nedavno završenom Svetskom prvenstvo potpuno podbacili, pošto nisu uspeli da prođu ni prvi krug takmičenja.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024