DOKTOR NAUKA - KOŠARKAŠKI SUDIJA: Zrenjaninac Slavko Rakić deli pravdu u Košarkšakoj ligi Srbije

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

20. 09. 2023. u 22:42

Nakon seminara KLS na Staroj planini i značajnih odluka koje su usvojene, Zrenjanin će opet imati svog predstavnika u Prvoj muškoj ligi Srbije u košarci. 

ДОКТОР НАУКА - КОШАРКАШКИ СУДИЈА: Зрењанинац Славко Ракић дели правду у Кошаркшакој лиги Србије

KLS Admiral Bet

       Dvadesetdevetogodišnji dokror nauka,  Slavko Rakić, dobio je poziv da se nađe na listi 40 najprestižnijih sudija u državi, a nakon uspešnog testiranja, uvršten je na listu sudija KLS za sezonu 2023/24. 
    Ovim se nastavlja niz košarkaških sudija rođenih u Zrenjaninu, koji su sudili Prvu ligu nakon Miodraga Ličine i Save Šaletića, Zrenjanin će imati i trećeg rođenog Zrenjaninca,  Slavka Rakića, koji će u narednoj sezoni suditi utakmice košarkaške Prve lige. 
   - Velika je čast i zadovoljstvo naći se na listi Prve muške lige Srbije i deliti pravdu uz velikane u ovom poslu,  poput Ilije Beloševića, pa Milivoja Jovičića, koji takođe živi u Zrenjaninu i koji je pored Miodraga Ličine sproveo moje prvo testiranje i obuku za sudiju 2011 godine - ističe Slavko Rakić, uz napomenu da se njegov dugogodišnji rad i trud isplatio i da je, nakon 12 godina deljenja pravde kroz lige mlađih kategorija u Zrenjaninu, potom regionalnih liga Vojvodine i na kraju Druge muške lige Srbije i Prve ženske lige Srbije, došao red i na KLS.
    Kao posebno zadovoljstvo, talentovani mladi arbitar, naveo je što je ovo priznanje i poziv dobio u godini u kojoj se u Srbiji proslavlja 100 godina košarke i uspehu našeg nacionalnog tima u Manili.
     Izražavajući nadu i želju da sezona prođe uspešno, Rakić je skrenuo pažnju i na veliku perspektivu mladih sudija u Zrenjaninu uz poziv da se mlade buduće košarkaške sudije priključe sudijskoj organizaciji i kroz obuku, koju će uskoro organizovati Košarkaški savez Vojvodine, steknu zvanje košarkaških sudija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata