PLATIO CEH NAKON DEBAKLA NA MUNDOBASKETU: Grčka otpustila selektora

Tanjug

18. 09. 2023. u 19:35

Košarkaški savez Grčke saopštio je danas da je sporazumno raskinuo saradnju sa dosadašnjim selektorom muške reprezentacije ove zemlje Dimitrisom Itudisom.

ПЛАТИО ЦЕХ НАКОН ДЕБАКЛА НА МУНДОБАСКЕТУ: Грчка отпустила селектора

Foto: N.Paraušić

Itudis je preuzeo selekciju Grčke uoči Evropskog prvenstva 2022. godine, a sa nacionalnim timom osvojio je peto mesto na kontinentalnom šampionatu.

U saopštenju se navodi da je posle sastanka Itudisa sa predsednikom KS Grčke Evangelosom Lioliosom odlučeno da se sporazumno raskine saradnja.

KS Grčke je ističe da Itudis zbog obaveza u Fenerbahčeu neće moći da vodi nacionalni tim svoje zemlje na predolimpijskom turniru naredne godine.

U saopštenju se dalje navodi da je Itudis obećao da će uvek biti spreman da pomogne reprezentaciji Grčke u narednom periodu ako se to od njega bude tražilo.

KS Grčke je zahvalio Itudisu na ponudi i poželeo mu puno sreće u nastavku karijere sa ekipom Fenerbahčea. Grčka je na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojila 15. mesto.

Itudis (53) je preuzeo Fenerbahče u junu 2022, a ima ugovor sa turskim klubom do juna 2025. godine.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)