AMERI SU BAŠ BESNI ZBOG MUNDOBASKETA! Ovo što spremaju za Olimpijske igre "Pariz 2024" odavno nije viđeno

Novosti online

11. 09. 2023. u 18:16

Činjenica da je "neprikosnovena američka košarka" ne samo ostala bez zlata na Svetskom prvenstvu, već je Mundobasket 2023 završila bez medalje, prilično je "probudila" najveće NBA zvezde.

АМЕРИ СУ БАШ БЕСНИ ЗБОГ МУНДОБАСКЕТА! Ово што спремају за Олимпијске игре Париз 2024 одавно није виђено

FOTO: AP/Tanjug

Amerikanci su na ovogodišnjem šampionatu planete izgubili od Litvanije u drugoj fazi, zatim u polufinalu od Nemačke, pa u meču za treće mesto, posle produžetka, od Kanade.


To kao da je razbesnelo najveće NBA asove, pa tako Lebron Džejms, prva zvezda Los Anđeles Lejkersa i možda najpoznatije aktivno košarkaško ime u Sjedinjenim Američkim Državama polako okuplja "tim snova" za Olimpijske igre čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Otprilike, bio bi to nešto nalik onome što je legendarni "drim tim" bio 1992.


Kako javlja "Atletik", Džejms, koji na Igrama nije učestvovao od 2012, već je počeo da zove svoje slavne kolege ne bi li i oni krenuli sa njim po olimpijsko zlato.


Lebron je već pričao sa Stefom Karijem, Kevinom Durantom, Entonijem Dejvisom, Džejsonom Tejtjumom i Drejmondom Grinom, koji su takođe spremni da se posvete ovom cilju. A odvojeno od njih, Devin Buker, Demijan Lilard, Dearon Foks i Kajri Irving takođe imaju ozbiljne namere ovim povodom, saznaje pomenuti medij.


"Atletik" podseća da će Džejms napuniti 39 godina u decembru, da će Durant, koji je triput učestvovao na olimpijskim igrama, imat 35 sledećeg leta i obojica "vide Pariz kao njihov 'poslednji ples' sa američkom reprezentacijom".


Sa druge strane, Kari, koji će imati 36, nikada nije učestvovao na Olimpijskim igrama, ali je je osvojio Mundobaskete 2010. i 2014, te i on na pomenuti način vidi parisko nadmetanje. Džejms, Durant i Kari su već pričali zajedno o tom poslednjem zajedničkom jurišu.


Tejtjum, Grin i Lilard su osvojili olimpijsko zlato u Tokiju 2021, a Durant je bio MVP tog tima.

Bonus video: JAKO MI JE KRIVO! Bogdan Bogdanović o porazu u finalu Svetskog prvenstva

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)