SALE ĐORĐEVIĆ DOŽIVEO DRUGI PORAZ NA MUNDOBASKETU: Kina u teškoj situaciji, Južni Sudan se oporavio nakon šokantnog poraza

Novosti online

28. 08. 2023. u 11:55

KOŠARKAŠI Kine doživeli su drugi poraz na Svetskom prvenstvu od Južnog Sada sa 89:69. Posle ovog neuspeha šanse da se azijska selekcija nađe u narednoj rundi je u domenu teorije.

САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ ДОЖИВЕО ДРУГИ ПОРАЗ НА МУНДОБАСКЕТУ: Кина у тешкој ситуацији, Јужни Судан се опоравио након шокантног пораза

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Aleksandra Đorđevića su na učinku 0:2. Da bi se nadali prolasku dalje najpre moraju u trećoj rundi da pobede Portoriko. Uz to je potrebno da Srbija ostvari oba trijumfa - protiv Portorika i Južnog Sudana. U tom slučaju bi sve tri ekipe imale učinak po 1:2, pa bi koš-razlika odlučila ko prolazi u narednu rundu.

Što se utakmice tiče, Južni Sudan je bolje otvorio utakmicu, pošto je prvi period dobio sa 22:14. Ipak, uspela je Kina da se trgne, pa se na odmor otišlo sa 44:40 za azijsku selekciju.

U drugom poluvremenu bilo je manje neizvesnosti, pošto su izabranici Rojala Ajvija uspeli da steknu dvocifrenu prednost koju su sačuvali do kraja utakmice.

FOTO: FIBA.Basketball

Južnom Sudanu se nije ponovila šokantna završnica kao što je bilo u susretu sa Portorikom kada su takođe imali veliku razliku, ali su to prosuli u finišu i potom izgubili u produžetku.

Najefikasniji kod pobednika bio je Karlik Džons sa 19 poena, pratio ga je Nuni Omot sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Li Kajer sa 20, dok je Džao Rui dodao 14.

Podsetimo, u drugoj utakmici grupe B sastaju se Srbija i Portoriko. Ovaj meč možete pratiti na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: PEŠIĆ SE OBRATIO NOVINARIMA U MANILI: "Ja pričam, vi me ne čujete"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)