PRIPREME ZA MUNDOBASKET: Nisu Portorikanci tako loši, Dominikanci postaju ozbiljna pretnja

Novosti online

19. 08. 2023. u 19:00

UČESNICI Svetskog prvenstva finiširaju pripreme trening mečevima. Naš protivnik u grupi B Portoriko, nakon debakla u meču sa Srbijom u „Areni“, odigrao je znatno bolje u duelu sa Litvanijom uprkos dvocifrenom porazu od baltičke košarkaške sile (80:93).

ПРИПРЕМЕ ЗА МУНДОБАСКЕТ: Нису Порториканци тако лоши, Доминиканци постају озбиљна претња

Foto Tviter

U poraženom timu najefikasniji su bili Džordan Hauard (18) i Ismael Romero (11), u pobedničkom NBA centar Jonas Valančijunas sa 20 poena i 11 skokova sa svega 19 minuta igre. Kao i Nikola Milutinov, litvanski gorostas koristio je deficit visine i snage u reketu Portorika.

Nama je zanimljiv i meč Dominikanske Republike, potencijalnog rivala u drugoj rundi SP. Posle punih deset godina, za Dominikance je nastupio NBA as Karl Entoni Tauns i bio najbolji u trijumfu nad Kanadom (94:88), jednim od favorita Mundobasketa. Centar Minesote postigao je 20 poena, uz šest skokova, ali i čak sedam izgubljenih lopti. Kanađani su drugo poluvreme odigrali bez svojih startera.

Slovenija je ostvarila egzibicionu pobedu nad Japanom (103:68), uz 23 poena Luke Dončića, dok su Amerikanci sa pola gasa ubedljivo nadigrali Grčku (108:86), sa kojom će igrati u grupi na SP. Entoni Edvards, najefikasniji igrač meča sa 21 poenom, tvrdi da nije imao pojma da su im Grci protivnici na Mundobasketu.

Pehovi ne ostavljaju na miru aktuelnog svetskog prvaka Španiju. Nakon što je otkazao Lorenco Braun, a Riki Rubio pauzirao karijeru, povredu je doživeo plejmejker Alberto Dijaz i pitanje je da li će se oporaviti do početka SP. Selektor „furije“ Serđo Skariolo sada ima jednog zdravog kreatora igre, 20-godišnjeg igrača Ulma Huana Njunjeza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)