"O TOME ĆEMO PRIČATI!" Svetislav Pešić o porazu u meču Srbija - Italija na Akropolis kupu

Novosti online

09. 08. 2023. u 21:10

KOŠARKAŠI Srbije su pripreme za Mundobasket nastavili u Atini, a posle dramatične utakmice sa Italijom prilično zanimljiv nastup imao je selektor "orlova", Svetislav Pešić.

О ТОМЕ ЋЕМО ПРИЧАТИ! Светислав Пешић о поразу у мечу Србија - Италија на Акрополис купу

Screenshot / EPT

Podsetimo, u "OAKA areni", Srbija i Italija su priredili veliku košarkašku dramu u kojoj su se "azuri" bolje snašli u napetoj završnici. Strateg "orlova" je ovako govorio na konferenciji za štampu o ovom duelu:

- Veoma dobra utakmica za obe ekipe. Nama je u ovoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo bila potrebna ovakva utakmica, protiv Italije koja je je već tri godine na okupu. Što se nas tiče, kao i juče (protiv Grčke) bilo je uspona i padova. Mi smo imali i odlične momente u odbrani, a onda i "ispadali" u njoj. Pričali smo već o tome, da nam je važan segment igre naša odbrana u tranziciji. Juče smo primili samo šest poena iz kontranapada rivala, a sada čak 26 u prvih 6 do 8 sekundi napada Italije - započeo je Pešić analizu.


Tome je dodao i sledeće:

- Imali smo veoma snažnu utakmicu juče, što nije opravdanje, ali smo tada stvarno uložili veliku energiju u oba "pravca". Večeras smo imali izuzetan start, naročito u napadu, ali potom smo odigrali prilično loše u odbrani, naročito prilikom prodora rival. A to je Italijanima omogućilo i dodatna dodavanja, bolji šut... Pa opet, imali smo dobre odluke u dva poslednja napada, imali otovren šut koji, eto, nismo pogodili. Ali, nismo odustali, imali smo priliku da pobedimo, što je uvek važno. Borili smo se za svaku lptu i mislim da je to jako važno za naše igrače.


Upitan šta je ključno na čemu treba poraditi, a da je uočio u ovoj utakmici, odgovorio je ovako:

- Odbrana, defanzivni skok... Eto, u posledoj četvrtini, Italija je šutirala s distance, a mi nismo uspevali dobro da se zagradimo, pa smo dopustili pet ofanzivnih skokova. Uz tranzicionu odbranu, prosto mora da se uradi sve da se spreči ofanzivni skok rivala. E, o tome ćemo pričati, jer je bez toga stvarno sve teško - uz osmeh je zaključio Pešić.

Podsetimo, nakon Akropolis kupa, košarkaška reprezentacija naše zemlje će 16. avgusta u "Štark areni" igrati protiv Portorika, zatim 20. avusta je rival Kina u Šenženu, a poslednja pripremna utakmice pred početak Mundobasketa je 21. avgusta protiv Brazila, takođe u Šenženu.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta).

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)