"SRBIJA JE JEDAN OD FAVORITA NA MUNDOBASKETU": Saša Đorđević igra protiv "orlova", ali veruje u njih

Novosti online

02. 08. 2023. u 08:53

ALEKSANDAR Saša Đorđević ukrstiće koplja protiv Srbije na Svetskom prvenstvu. On je dobio košarkaški teren na Novom Beogradu, a tom prilikom je prisutnim novinarima govorio o predstojećem Mundobasketu.

СРБИЈА ЈЕ ЈЕДАН ОД ФАВОРИТА НА МУНДОБАСКЕТУ: Саша Ђорђевић игра против орлова, али верује у њих

Foto arhiva VN

Nekadašnji selektor "orlova" je sada na klupi Kine i žreb je hteo da se već u grupnoj fazi nameri na bivšu reprezentaciju.

- Biće veoma teška utakmica. Srbija je jedan od favorita, ne samo u našoj grupi, već i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji - rekao je Đorđević.

Dok je vodio naš nacionalni tim igračima je govorio uzrečicu "mir u glavi, vatra u srcu". Otkrio je da to sada izgovara i košarkašima azijske selekcije.

- Izgovorena je i tim igračima, dostizanja vrhunskih rezultata bez toga ne postoje. Mora igrač da ima vatru u srcu, želja mora da postoji, ali je potrebno da glava bude puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim određenim znanjem i da ih spremim da sa tim žarom i vatrom izađu na teren. Nadam se da možemo da napredujemo svakog dana i to je cilj svih nas trenera.

Teren na Novom Beogradu otvoren je u njegovu čast, a on se tom prilikom obratio i deci koja sanjaju da postanu novi Saša Đorđević.

- Dabogda neko od vas obukao dres Srbije i doneo medalju. Mnogi su na ovim terenima sanjali medalje i uspehe. Neki su uspeli to zajedno sa mnom, kao i ja zajedno sa nekima od njih. Hvala svima, roditeljima, bratu, supruzi, deci. Uživajte, ovde se spremaju šampioni - zaključio je Đorđević.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta). 

BONUS VIDEO: A POSLE ZLATA - HIMNA, I TO KAKO! Ovako je grmelo "Bože pravde" posle evro-titule srpskih juniora

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona