DA LI JE MOGUĆE?! Ovo su srpski juniori uradili u osmini finala košarkaškog Evropskog prvenstva u Nišu (VIDEO)

Novosti online

26. 07. 2023. u 22:18

JUNIORSKA košarkaška reprezentacija Srbije ne samo da je nastavila sa pobedama na "U18" Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu, već je na nestvaran način izborila plasman u četvrtfinale.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Ово су српски јуниори урадили у осмини финала кошаркашког Европског првенства у Нишу (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Ekipa koju kao selektor predvodi Nenad Stefanović pobedila je Dansku izuzetno ubedljivo, konačan rezultat glasio je 107:62, čime je na fantastičan način zakazan četvrtfinalni okršaj sa Izraelom (koji je sa 84:66 ranije tokom dana pobedio Hrvatsku).

Iako su maltene u svim šuterskim parametrima rivali bili izjednačeni u prvom poluvremenu (Danci su bili precizniji u pokušajima za dva - 44,4% naspram 43,3%, a "orlići" neznatno za tri - skromnih 26,6% naspram 25%, kao i sa linije penala, 65% - 60%), fantastična odbrana srpskih juniora rešila je već tada pitanje pobednika.

Jer, igrali su tako u defanzivi, da su za 20 minuta naterali rivala da čak 22 puta izgubi loptu (Srbi samo u pet situcacija), a odnos poena posle kikseva suparnika najbolje svedoči o razlici u klasi - 31:5. I to samo do velikog predaha. Uz dominaciju i rezervista, koji su za dve deonice dali 25 poena više nego njihove danske kolege, bilo je jasno zašto semafor pokazuje 51:28 čemu su, pojedinčno, najviše doprineli Bogoljub Marković sa 13 i Mitar Bošnjaković sa 10 poena.


A ako su Danci pomislili da će domaćin da "smanji gas" posle tako velike razlike, prilično su se prevarili. Jer, srpski juniori su treću deonicu dobili sa čak 24:6, povevši u njoj prvi put i za 40 razlike.

Do kraja se samo postavljalo pitanje da li će Srbija dati dvostruko više poena od rivala u osmini finala, ali, naravno, odgovor na to pitanje je bio potpuno u senci činjenice da je izboreno četvrtfinale, u kome se naše košarkaške nade već ovog četvrtka sastaju sa Izraelcima.

 

U pobedi nad Danskom naročito su se istakli Marković sa 16, Bošnjaković sa 14, te Nikola Topić i Pavle Nikolić sa po 13, a u poraženoj selekciji Niklas Polonovski sa 19.

Sva četvrtfinala (Turska - Španija, Francuska - Slovenija, Nemačka - Grčka i, od 20.30, Srbija - Izrael) su na programu u četvrtak 27. jula. Posle dana predaha, polufinala se igraju u subotu, a finale i borbe za plasman u nedelju 30. jula.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!