DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta su srpski juniori uradili u 1. kolu košarkaškog Evropskog prvenstva u Nišu

Novosti online

22. 07. 2023. u 23:30

JUNIORSKA košarkaška reprezentacija Srbije fantastično je otvorila "U18" šampionat Evrope koji se održava u Nišu - pobeđena je Češka i to rezultatom od čak 113:56.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Ево шта су српски јуниори урадили у 1. колу кошаркашког Европског првенства у Нишу

FOTO: FIBA.Basketball

Kada se cela petorka upiše u listu strelaca za dva i po minuta, a semafor u četvrtom pokaže 18:0, postane već tada jasna i razlika u klasi, ali i rešenost s kojom su "orlići" započeli ovaj šampionat.


Naravno, ima u tom receptu za uspeh i onog košarkaškog šmeka koji donosi igranje u Nišu, i to ne samo jer je "Čair" već višegodišnji domaćin završnog turnira Kupa Srbije - duža je tradicija igre pod obručima od tih megdana za trofej "Žućkove levice".

Uz veoma lepu posetu po nimalo lepom vremenu (jake kiše uslovile su kašnjenje mečeva, čak i petominutno dodavanje juniora Poljske i Turske, koji su bez borbe priveli svoj meč kraju jer se jedan akter tog susreta okliznuo i povredio...

Povreda usled klizanja i odbijanje Poljaka i Turaka da se izlažu riziku od 35. do 40. minut a/ FOTO: FIBA.Basketball

), ekipa koju kao selektor predvodi Nenad Stefanović "mlela" je suparnika i to tako i toliko, da je već na kraju prve deonice bilo 30 razlike.


A posle nestvarnih 39:9 strateg "orlića" je u drugoj četvrtini "promešao karte", ali nivo igre i intenzitet zalaganja nije opadao. Naravno, željni da izbegnu istorijski debakl, Česi su se trudili iz petnih žila da poprave utisak što su, delimično, i uspeli. Ipak, i do velikog predaha zaostatak im je bio ogroman, čak 67:22 posle 14 poena Filipa Jovića i 10 Nikole Topića, s tim da je "najveću razliku" napravio Aleksa Ristić. On jeste ubacio skromna tri poena za prve dve četvrtine, ali su s njim na parketu "orlići" dali 30 poena više nego što su primili.


Nastavak je doneo samo odgovor na pitanje kojom razlikom će se ovaj "sudar različitih svetova" okončati, a završen je s pomenutih (i nestvarnih) "+57", odnosno veća je razlika bila nego broj primljenih poena (56).

Tome su, statistički posmatrano, najviše doprineli Filip Jović koji nije promašio nijednom iz igre (7/7 za dva, 1/1 za tri poena), ukupno 22 postignutih, zatim Bogoljub Marković sa 21 poenom, Pavle Nikolić sa 16, Nikola Topić sa 13 i Mitar Bošnjaković sa 10. Kod Čeha je dvocifreni košgeterski učinak dostiao samo Jakub Simonek (11).

Podsetimo, posle prve runde sve ekipe idu dalje. U osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa. U C grupi, pored Srbije i Češke, tu su još i naredni rival "orlića" Finska (nedelja, 20.30), te Slovenija (taj meč Stefanovićevi izabranici igraju dan kasnije, u ponedeljak, takođe od 20.30). U D grupi su Grčka, Danska, Španija i Italija.

Četvrtfinala su na programu 27. jula, polufinala 29, a finale i borbe za plasman 30. jula.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave