REAL BAŠ VERUJE U NJEGA: "DŽelat" Srbije potpisao ugovor, i to kakav!

Novosti online

28. 06. 2023. u 17:33

Argentinski košarkaš Gabrijel Dek potpisao je novi ugovor sa madridskim Realom, kojim se obavezao na vernost do juna 2028. godine, saopštio je klub na zvaničnom sajtu.

РЕАЛ БАШ ВЕРУЈЕ У ЊЕГА: Џелат Србије потписао уговор, и то какав!

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dek je u Real stigao 2018, a nakon tri sezone je napustio Madriđane i otišao u Oklahomu. U NBA se nije mnogo zadržao, pa se u januaru 2022, nakon pola godine, vratio u Španiju. Sa Madriđanima je osvojio Evroligu, dve titule prvaka Španije i Kup kralja.

U četvrtfinaloj seriji Evrolige u maju doživeo je tešku povredu kolena tokom meča protiv Partizana u Beogradu, zbog koje nije igrao na Fajnal foru, a prema najavama neće se vratiti na teren još najmanje četiri meseca. Prosečno je postizao 12,3 poena, 5,4 skoka i 1,9 asistencija.

U španskoj Endesa ligi prosek mu je bio 9,1 poen, 4,8 skokova i 1,6 asistencija.

Podsetimo, na minulom Mundobaksetu u Kini, Gabrijel Dek je u pobedi Argentine nad Srbijom u četvrtfinalu (97:87) imao 13 poena, bio najbolji skakač (osam uhvaćenih lopti posle nečijih promašaja), a ostvario i dve osvojene lopte, te jednu asistenciju. 

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja