"PRITISAK JE NA PLEĆIMA PARTIZANA": Bivši Bogdanov NBA saigrač uveren da je čudo moguće u ABA majstorici

Tanjug

05. 06. 2023. u 21:45

CRVENA zvezda čeka rivala u ABA finalu, pod uslovom da u njemu zaigra što možda i neće posle bure nezadovoljstva kalendarom takmičenja, ali će svakako pasti odluka ko će biti drugi finalista. O tome u majstorici odlučuju Partizan i Cedevita Olimpija, koji se sastaju u utorak od 19 časova u Štark areni.

ПРИТИСАК ЈЕ НА ПЛЕЋИМА ПАРТИЗАНА: Бивши Богданов НБА саиграч уверен да је чудо могуће у АБА мајсторици

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Cedevita Olimpije Miro Alilović izjavio je pred treći susret sa Partizanom da su svi u klubu svesni koliko ih komplikovan zadatak čeka u Beogradu.


"I pre početka polufinalne serije smo želeli da osiguramo treću utakmicu i taj cilj smo ispunili. Svesni smo koliko nas komplikovan zadatak čeka u Beogradu. To važi za svaku gostujuću ekipu na vrućem terenu. Kad se namerite na bolji i kvalitetniji sastav, morate da odigrate timsku odbranu, kontrolišete skok, istovremeno povežete dobra izdanja u odbrani i napadu", istakao je Alilović.


Plejmejker ljubljanskog tima Jogi Ferel, koji je od 2018. do 2020. bio član Sakramento Kingsa i tamo bio saigrač Bogdana Bogdanovića, naglasio je da je njegova ekipa spremna za majstoricu.

"Znamo da nas očekuje silno motivisan rival, da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će Partizan imati veliki vetar u leđa od strane navijača. Istovremeno, mi ćemo, takođe, biti izuzetno motivisani da pružimo maksimum u sjajnom ambijentu. Pozitivna enegrija može da se oseti u vazduhu, potpuno smo relaksirani sa jedne, a silno motivisani sa druge strane. Pritisak je na plećima Partizana. Ne možemo ništa da izgubimo, a plasman u finale bi predstavljao ostvarenje sna", zaključio je Ferel.

Podsetimo, Partizan je pobedio u prvom meču, u Beogradu, sa 85:70, ali je potom izgubio u revanšu sa 95:83.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)