ŠARAS IDE LI OSTAJE U BARSI? Jasikevičijus je i dalje opcija, ali...

Novosti online

21. 05. 2023. u 17:58

KADA je 2018. stigao sa Žalgirisom do fajnal-fora Evrolige, o Šarunasu Jasikevičijusu se pričalo kao o potencijalno najvećoj pretnji trenerskom rekordu Željka Obradovića. Pet godina kasnije, taj narativ utopio se u moru propuštenih prilika litvanskog stratega sa skupocenim timom Barselone.ѕ

ШАРАС ИДЕ ЛИ ОСТАЈЕ У БАРСИ? Јасикевичијус је и даље опција, али...

FOTO: EPA

Poslednje u nizu razočaranja je poraz u polufinalu finalnog turnira u Kaunasu od nekompletnog Reala, matorog i istrošenog plej-of ratom sa Partizanom u pet mečeva. Još tokom sezone mogle su se čuti glasine da upravi katalonskog kluba ističe strpljenje za Šarasa, da mu je ovo poslednja šansa da sačuva posao osvajanjem toliko željene evroligaške titule.

Barsa je drugu i ujedno poslednju osvojila na fajnal-foru u Parizu 2010. sa Ćavijem Paskvalom na klupi. Najbolji igrač finalne pobede nad Olimpijakosom bio je legendarni Huan Karlos Navaro, sada tehnički direktor kluba i jedan od onih koji će se pitati o sudbini Jasikevičijusa u „blaugrani“.

- Šaras? On je opcija i za budućnost, ali razgovaraćemo o tome na kraju sezone – rekao je Navaro novinarima u Kaunasu. - Sada je naš fokus na ACB ligi, da ne završimo ovu sezonu kao prošlu. U ovom momentu Jasikevičijus je opcija, nismo razgovarali sa drugim trenerima. On, kao i svi ostali u klubu, trenutno prolazi kroz težak period, ali je moguće da će ostati sa nama. Želimo da vidimo da li smo sposobni da zajedno uzvratimo udarac i osvojimo ACB ligu.

NI MIROTIĆ NIJE SIGURAN

BARSINA prva zvezda Nikola Mirotić, inače najskuplji igrač u Evropi, u porazu od Reala postigao je samo tri poena uz šut iz igre 1/10.

- Nije odigrao dobru utakmicu, to može svakom da se desi - kaže tehnički direktor kluba Huan Karlos Navaro. - Moramo da mu pomognemo i onda da sagledamo situaciju.

Čini se da ni Mirotiću nije zagarntovan ostanak u Kataloniji...

Navaro priznaje da su izneverena očekivanja navijača…

- Želim da im se izvinim, znam da je put u Kaunas dug i skup. Došli smo sa aspiracijom da osvojimo Evroligu, ali nismo pronašli naš ritam i to je velika šteta. Ne bi trebalo potcenjivati činjenicu da smo tri godine zaredom stizali do fajnal-fora. Mislili smo da imamo dovar momentum, 11 pobeda u nizu, iskusne igrače, ali je očito da nismo dorasli zadatku. Mentalno nismo bili na nivou fajnal-fora, dozvolili smo da nam sve isklizne za 20 minuta. Moramo odmah da se podignemo i poboljšamo pred završnicu sezone u ACB ligi.

Veliko je pitanje da li će eventualno osvajanje titule prvaka Španije sačuvati posao Jasikevičijusu, koji je veoma kruto rukovao skupo plaćenim timom. I pre nego što je doživeo brodolom u svom rodnom Kaunasu, nezvanični izvori javljali su da je Barsin pik trener iz njenog dvorišta sa kojim se već popela na vrh Evrope. Ćavi Paskval je nedavno završio sezonu sa Zenitom iz Sankt Petersburga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković