PA, GDE STE POŠLI NA ŽOCA... Kako je Željko Obradović sa dva poteza održao čas kolegama i "režirao" neverovatan trijumf Partizana nad Realom

Novosti online

25. 04. 2023. u 23:27

REAL Madrid i Partizan su se u utorak sastali u prvoj utakmici Top 8 faze Evrolige, a epilog je bio koliko nestvaran, toliko i prava "slika i prilika" košarkaškog znanja koji poseduje najtrofejniji evroligaški trener, Željko Obradović.

ПА, ГДЕ СТЕ ПОШЛИ НА ЖОЦА... Како је Жељко Обрадовић са два потеза одржао час колегама и режирао невероватан тријумф Партизана над Реалом

FOTO: Euroleague.tv

Podsetimo, Real Madrid i Partizan su priredili dramu, crno-beli su pobedili košem Kevina Pantera pred zvuk sirene, ali... taj triler je za glavnog junaka imao jednog aktera koji je bio pokraj terena, a ne na njemu.

Pola minuta pre kraja počela da se rešava košarkaška priča koja je privukla ogromnu pažnju srpske i evropske košarkaške javnosti, a tada je na delu moglo da se vidi genijalnost čuvenog "Žoca".

Naime, pre nego što je, pri rezultatu 84:84 Real krenuo po vođstvo, Željko Obradović je upozorio sudije da Džanan Musa, glavni košgeter Madriđana, neobično "voli" da iznudi faul rivala tako što prilikom dalekometnog šuta - ispruži jednu nogu, pa, u kontaktu sa defanzivcem koji ga čuva, ispadne da je baš na toj nozi doživeo prekršaj.

I - desilo se upravo to.

Musa je probao da tako iznudi tri lagana poena, odlaskom na liniju slobodnih bacanja, ali Obradovićeva "smernica" sudijama urodila je plodom i bosanskom reprezentativcu je dosuđen prekršaj u napadu kada se poslužio pomenutim lukavstvom.

Džanan Musa pokušava da isturenom nogom iznudi prekršaj - a sudije na to nisu nasele / FOTO: Euroleague.tv

Umesto da Real povede "na kvarno", sa tri penala, Kevin Panter je na drugoj strani ubacio dva bacanja i Partizan je poveo sa 84:86.

Drami tu, međutim, nije bio kraj - Ledej je na drugoj strani terena napravio petu ličnu grešku, a fauliravši Gabrijela Deka, omogućio je Argentincu da uz dati koš, ubaci i slobodno bacanje, za Realovo preuzimanje vođstva od 87:86.

Obradović je tada iskoristio svoj poslednji adut.

Zatražio je tajmaut i na tabli objasnio igračima da će u preostalu 21,1 sekundu po koš za pobedu ići Kevin Panter.

Željko Obradović "crta" poslednji napad Partizana u Madridu / FOTO: Euroleague.tv

Ali, to pod uslovom da prilikom pik-en-rola, njega preuzme tromiji, viši igrač.

Baš to se i dogodilo.

Sedam sekundi pre kraja, kada je Panter dobio loptu od Lesora koji ju je preneo preko polovine terena, u pik-en-rolu je Partizanovog košgetera preuzeo visoki Jabusele. 

Činio je on defanzivna čuda na ovoj utakmici, blokirao već viđena zakucavanja, ali...

Jabuseleova blokada na utakmici Real Madrid - Partizan u Top 8 Evrolige / FOTO: Euroleague.tv

Znao je Žoc koga šalje po koš za čudo.

Kevin Panter je pogodio preko Jabuseleovih ruku nestvarnu trojku, za trijumf crno-belih usred španske prestonice (VIDEO).

Baš kako je Željko Obradović i nacrtao na svojoj tabli pola minuta ranije, tokom tajmauta.

Trener Partizana Željko Obradović tokom prve utakmice Top 8 Evrolige Real - Partizan / FOTO: Euroleague.tv

Podsetimo, druga utakmica ove četvrtfinane serije koja se igra dok neko ne ostvari tri pobede na programu je u četvrtak od 20.45, ponovo u Madridu.

Bonus video: MADRID U CRNO-BELOM: "Grobari" u velikom broju došli da bodre Partizan u Top 8 Evrolige

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)