ODUŠEVLJAVAO "GROBARE" I PRE I SADA: Bivši as crno-belih "vidi" novu evropsku bajku Žoca i Partizana, evo i kako

Novosti online

20. 04. 2023. u 22:09

BIVŠI košarkaš Partizana, Leo Vesterman, govorio je o crno-belima za koje smatra da mogu da osvoje Evroligu.

ОДУШЕВЉАВАО ГРОБАРЕ И ПРЕ И САДА: Бивши ас црно-белих види нову европску бајку Жоца и Партизана, ево и како

FOTO: N. Paraušić

Član Obradoira je u razgovoru za "Basket News" najpre osvrnuo na duel crno-belih sa Real Madridom u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

- Probaću da ostavim emocije po strani, ali opet, realnost je da Partizan igra sjajno u poslednje vreme. Mislim da je u "Areni" samo Barselona slavila u poslednje vreme. Tako da će to biti veliki izazov za Real. Mogu da zamislim da Partizan dobije jednu utakmicu u Madridu, ali opet nikad ne znate sa Realom. Muče se, pokušavaju da pronađu ritam i bore se do poslednjeg trenutka. Teško je izostaviti Madrid sa fajnal fora, jer su i dalje sjajan, iskusan tim, ali zbog načina na koji Partizan trenutno igra i podrške koju ima, vidim da će pobediti 3:2. Sve četiri serije će biti sjajne za gledanje, kao ljubitelj košarke vrlo sam uzbuđen zbog toga i nadam se da će se što više duela odlučivati u petoj utakmici. Verujem da će se duel Partizana i Reala rešavati u petom meču i da će Partizan da prođe dalje - rekao je Vesterman.

Francuz pored Partizana na Fajnal foru vidi Olimpijakos, Barselonu i Monako.

- Fajnal for je jedna utakmica i svašta može da se desi. Iskreno se nadam da će se Monako i Partizan naći u finalu, ali ne bih ništa da prognoziram, jer znam koliko je teško dobiti te utakmice. Siguran sam da će Majk Džejms probuditi u plej-ofu i zbog toga se ne plašim za Monako. S druge strane, Partizan – Barsa u Kaunasu, Željko protiv Šarasa, učitelj protiv učenika, razumete šta hoću da kažem. Bilo bi lepo to gledati.

On ističe da bi bilo idealno da Obradović zatvori krug trofejom Evrolige, na mestu gde je sve počelo 1992. godine.

- Kao što rekoh, ne bih da prognoziram, ovo kažem pristrasno, jer svi znaju da je Partizan klub koji volim najviše na svetu. Nadam se da će Monako i Partizan igrati u finalu i da će Partizan osvojiti Evroligu. Bila bi to neverovatna priča. Željko je isto to uradio pre 30 godina, ispisao je "priču o Pepeljugi" sa timom koji niko nije očekivao na Fajnal foru. Legenda o Željku postala bi još veća i već mogu da zamislim način na koji bi Beograd to proslavio. To je nešto što treba doživeti - zaključio je Vesterman.

Podsetimo, ovaj 30-godišnjak je za Partizan nastupao od 2012. do 2014. godine. U karijeri je još igrao za Limož, Žalgiris, moskovski CSKA, Fenerbahče, Barselonu i Monako pre nego što je stigao u Obradorio.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri