TRENER BUDUĆNOSTI PRED PARTIZAN: ''Želimo punu Moraču, dočekujemo ekipu koju su evroligaši želeli da izbegnu u četvrtfinalu''

Novosti online

19. 04. 2023. u 15:23

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović izjavio je danas da želi da se podgorički klub prikaže u što boljem svetlu protiv Partizana u regionalnoj ABA ligi.

ТРЕНЕР БУДУЋНОСТИ ПРЕД ПАРТИЗАН: Желимо пуну Морачу, дочекујемо екипу коју су евролигаши желели да избегну у четвртфиналу

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

Budućnost će u petak od 19 sati u Podgorici dočekati Partizan u zaostalom meču 22. kola ABA lige. Mijović je pre nekoliko dana preuzeo ekipu Budućnosti, pošto je Vladimir Jovanović dobio otkaz.

- Dočekujemo izuzetnog protivnika, ekipu koju su evroligaši želeli da izbegnu u četvrtfinalu. Ispred nas je ogroman izazov bez obzira na to što utakmica nema takmičarski značaj, ali motiva neće nedostajati i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu - rekao je Mijović, prenosi zvanični sajt kluba.

Partizan je prvi na tabeli ABA lige sa 23 pobede i dva poraza, dok je Budućnost treća sa skorom 18/7.

- Moja neka želja je i da neku sliku iz 'Morače' pokušamo da promenimo, da protiv Partizana pokušamo da zaslužimo da se ljudi koji vole ovaj klub vrate na tribine. Želimo u petak da vidimo punu Moraču. Želimo i da zaslužimo da svi oni dođu i protiv Mege u plej-ofu. Oni ne dolaze zbog imena protivnika, već zbog načina na koji se mi predstavimo i stvarno jedan od ciljeva je i da 'Morača' bude puna - priznao je trener Budućnosti.

Mijović je naveo ciljeve Budućnosti do kraja sezone.

- Cilj do kraja sezone imperativno je da se prođe Mega u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige, a u polufinalu, kao i u petak, da pokušamo da što skuplje prodamo kožu, posebno pred našim navijačima. Uz to i da osvojimo domaće prvenstvo - rekao je Mijović.

On je priznao da njegov klub neće imati lak zadatak do kraja sezone.

- Sigurno da imena naših rivala, posebno prvog u petak, dovoljno govore, ali nadam se da ćemo biti spremni da se prevashodno borimo i da iz toga, ali i iz maksimalne energije, fokusa i koncentracije napravimo što bolju koncentraciju. Nijedan trenutak preuzimanja kluba nije lak. Promena trenera sama po sebi kratkoročno ponekad donese pozitivne reakcije i energiju - istakao je Mijović.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024