LOŠE VESTI ZA VEČITE: Zvezda eliminisana iz Evrolige! Rezultat Žalgiris - Valensija se nikako neće svideti ni crno-belima

Novosti online

31. 03. 2023. u 20:52

MEČ 32. kola Evrolige između Žalgirisa i Valensije i te kako je ove noći bila zanimljiv ljubiteljima košarke u Srbiji. Zvezda i Partizan nadali su se da bi Španci mogli da iznenade Litvance, međutim vreo parket "Žalgio arene" progutao je Valensiju, a Žalgiris je sa konačnih 95:74 nastavio da diše za vratom crno-belima.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ВЕЧИТЕ: Звезда елиминисана из Евролиге! Резултат Жалгирис - Валенсија се никако неће свидети ни црно-белима

FOTO: EPA/Tanjug AP

Pobeda Valensija u Kaunasu ostavila bi matematičke šanse Crvenoj zvezdi da ostane u trci za TOP 8 najelitnijeg takmičenja Evrope, dok bi to istovremeno značilo da bi Partizan eventualno pobedom nad Realom ove večeri i definitivno postao učesnik četvrfinala Evrolige.

Ipak, litvanska košarka još jednom je pokazala da neprestano izbacuje nove i nove talente. Brazdeikis i Lukosijunas predvodili su svoj tim na poluvremenu sa po 9 poena, a čitav tim imao je lepo raspoređene poene kao refleksija sjajne timske košarke koju propagira trener Kazis Maksvitis.

Žalgiris je na veliki odmor otišao sa rezultatom 52:40 i već tada je delovalo da bi večiti ove večeri mogli da dobiju loše vesti iz Kaunasa.

Ono čega su se pribojavale crno i crveno-bela strana Srbije se i obistinilo. Nastavili su Litvanci da zatrpavaju koš rivala sa svih pozicija, Žalgiris je već na startu poslednjeg kvartal imao ogromnih +22, a srpski ljubiteljki košarke polako su mogli da promene kanal ili odmore pred duele večitih u Evroligi.

Zvezda će tako večeras zaigrati jedan od poslednjih tanga ove sezone u Evrolige protiv Asvela.

Dok, Partizan svakako mora svim silama da krene na pobedu protiv Reala iz Madrida, a grobari će jednim okom motriti i na meč Baskonija - Fenerbahče, sa nadom da bi Turci mogli da opravdaju ulogu blagog favorita.

 

TABELA EVROLIGE

Žalgiris sada ima skor 17-5, Partizan 17-14 i utakmicu manje od šampiona Litvanije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)