Filip Petrušev se neće pridružiti krivičnom gonjenju Matijasa Lesora

Novosti online

15. 03. 2023. u 19:44

VEČITI derbi u košarci je završen incidentom, a strasti se ne smiriju iako dani polako prolaze od te izuzetno ružne scene.

Филип Петрушев се неће придружити кривичном гоњењу Матијаса Лесора

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Partizan je i pored toga što je gubio sa 20 razlike uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u ABA ligi, no čim je meč završen, centar crno-belih Matijas Lasor nasrnuo je na igrača iz suparničkog tabora, Filipa Petruševa.

Njih dvojica su se sporečkala ranije tokom susreta, kada je Lesor pao posle duela s Petruševim i hteo da se tada razračuna s njim, u čemu su ga tada sprečili saigrači. Ali, čim se desio poslednji šut na derbiju, Lesor je, kod centra terena, odmah krenuo ka Petruševu - najpre ga je gurnuo, a onda i udario.

Menadžer Zvezdinog košarkaša, Miodrag "Miško" Ražnatović, objasnio je da "Petrušev nije imao nameru da priča bilo kom organu ili mediju" bilo šta o poslednjoj utakmici, a onda se i drugi put ovim povodom oglasio na društvenim mrežama.

Prvi put je uradio to na engleskom jeziku, potom i na srpskom:

- Lakše je ovako. Potpuno nejasna hajka na Petruševa, koji se uopšte nije oglašavao o incidentu i posle meča ga ostavio iza sebe! Dobio je poziv od MUP-a da da izjavu u svojstvu građanina i to je uradio. Nevoljno, ali izbora baš i nema jer u protivnom može doći do privođenja! - napisao je Ražnatović na Tviteru.

Tome je dodao i da sam Petrušev neće krivično goniti rivala iz Partizana:

Pored navedenog, ukoliko dođe do krivičnog postupka, neće se (Petrušev) pridružiti krivičnom gonjenju. (On je) Bez ikakve želje da se bilo šta sa sportskog prenese na druge terene i bez namere da u tome učestvuje. Po meni, izuzetno korektan pristup i nije mi jasno zbog čega je na stubu srama! Nestvarno - poručio je "Miško" Ražnatović.

Zvezda objavila novo saopštenje, traži drakonsku kaznu!

"Novosti" vam u celosti prenose najnovije saopštenje crveno-belih, objavljeno u sredu:

"KK Crvena zvezda želi ovom prilikom da upozna javnost sa prekršajem koji je počinio Matias Lesor napadom na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, po disciplinskom pravilniku ABA Lige, kako ne bi došlo do pogrešnih interpretacija i tumačenja težine prekršaja koje su se pojavljivale u javnosti u prethodna dva dana.

Matijas Lesor je prilikom napada dva puta pesnicom udario u glavu igrača našeg seniorskog tima i reprezentativca Srbije Filipa Petruševa po završetku utakmice 21. kola regionalne lige.

Za ovakvu vrstu prekršaja, propisane kazne su sledeće:

Članak 26. Vrste prekršaja:

26.1 Sledeći prekršaji smatraju se ozbiljnim prekršajima:

 a) Fizička agresija protiv članova službenog osoblja, drugog pojedinca, javnosti, ili bilo koje osobe opšte…

Članak 27. Sankcije

27.1 Posebne sankcije za ozbiljne prekršaje:

Ozbiljni prekršaji koji su napred navedeni kažnjavaju se sledećim sankcijama:

a) Novčana kazna u iznosu od 3.001,00 evra do 50.000,00 evra

b) Trajna ili privremena zabrana pristupa dvoranama na razdoblje od tri do petnaest (3-15) utakmica;

"Hoće li disciplinski sudija imati hrabrosti?"

Postavljamo javno pitanje, da li će disciplinski sudija ABA Lige Hrvoje Vidan, imati hrabrosti da sa najteži mogući prekršaj izrekne i najveću propisanu kaznu?

Konačno, kako ABA liga ne bi defintivno skliznula u neregularnost, bezvlašće i samovolju pojedinaca, u kojoj je dozvoljeno vređanje, pretnje, ucene, i primena pravilnika (ali samo za neke klubove) od sportskog direktora ABA lige Milije Vojinovića zahtevamo da sprovede hitnu istragu o utakmici 20. kola ABA lige koja je odigrana u Splitu, a koja je završena tako što je igrač sa pet ličnih grešaka igrao (i direktno uticao na) završnicu te utakmice. Kod ovakve, najteže greške, odnosno materijalne povrede pravila, zna se procedura, i KK Crvena zvezda zahteva da se ona poštuje i donese odluka po pravilniku lige!

Ukoliko se to ne dogodi, smatraćemo ovu ligu i definitivno neregularnom, jer nakon svega gore navedenog, ovo bi zaista bila liga bez presedana u Evropi u kojoj je i to moguće.

"Unapred režirane predstave"

KK Crvena zvezda kao suvlasnik lige (što mnogi očigledno zaboravljaju) boriće se za njen legitimitet i kredibilitet, jer samo tako ABA liga može da sačuva minimum svog dostojanstva i takmičarskog uticaja. Za unapred režirane predstave postoje brojna pozorišta širom prostora na kojima se igra ABA liga, verujemo da je draž sporta upravo u činjenici da i timovi poput Cibone (KK Crvena zvezda nije imao nikakvu zamerku nakon pošteno izgubljene utakmice u Zagrebu) Splita, Zadra ili bilo koga drugog – imaju šansu i mogu da pobede bilo koga. Neki ne misle tako. Ali tako neće moći…", zaključuje se u najnovijem saopštenju kluba s Malog Kalemegdana.

Tabela ABA lige:

Bonus video: Crveno-bele čarolije - Čudesno poluvreme Zvezde u večitom derbiju

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)