OD SENZACIJE DO RAPSODIJE: Autsajder poveo u Kupu protiv Zvezde, a onda je slika postala skroz crveno-bela (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 16:53 >> 16:53

CRVENA zvezda se plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije u fudbalu pobedivši u gostima Radnički iz Sremske Mitrovice sa 1:3 (1:1).

ОД СЕНЗАЦИЈЕ ДО РАПСОДИЈЕ: Аутсајдер повео у Купу против Звезде, а онда је слика постала скроз црвено-бела (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Šampion je od početka imao inicijativu, no naleti ekipe Miloša Milojevića odbijali su se o dvostruki defanzivni bedem Sremaca baš kao što se to dešavalo Partizanu u prethodnoj rundi takmičenja, kada je Radnički i izbacio crno-bele iz Kupa.


Štaviše, domaćin je i poveo protiv Crvene zvezde, i to posle dvodelne greške gostiju s Marakane. Najpre je Leković ispucao loptu u korner kada to i nije morao da uradi, a onda je prilikom tog udarca iz ugla, u skok duelu Srđan Mijailović, dotad najbolji Zvezdin igrač, podigao ruku u koju ga je pogodila lopta. Đorđević je iz penala u 37. minutu doneo prednost Radničkom, no taj rezultat nije dugo potrajao.
 


Samo pet i po minuta kasnije, Mirko Ivanić je s leve strane centrirao, Aleksandar Katai pružanjem noge pokušao da skrene loptu u mrežu, ali ona je tamo završila i bez tog kontakta, jer je Zvezdina "desetka" zbunila golmana rivala taman toliko da Ivanić postane strelac.
 


Po vrlo lošem, hladnom i kišovitom vremenu, koje se pogoršalo kada je počelo drugo poluvreme, stvari su vrlo brzo počele da se pogoršavaju za ekipu nekadašnjeg trenera Partizana a sada Sremaca, Darka Tešovića.
U 56. minutu Zvezda je povela nakon što je Bukari odlično izveo prodor po desnoj strani kaznenog prostora, centrirao, a Marko Rakonjac glavom iz peterca poslao loptu u mrežu.
 


Samo devet minuta kasnije bilo je 1:3.
Rezervista Azarov je posle prodora po levoj strani poslao idealno, nisko loptu Kingsiju Kangvi koji je sa dva, tri metra verovatno postigao najlakši gol gol u svojoj karijeri.
 


Bilo je već tada jasno da od nove Kup-senzacije ekipe iz Sremske Mitrovice neće biti ništa, a samo se postavljalo pitanje konačanog rezultata. Zvezda je bila daleko bliže postizanju novog pogotka, usled nekoliko izglednih prilika (i odličnih intervencija golmana Ostojića), ali nemaju za čim preterano da žale crveno-bele. Baš kao ni domaćini, koji su dali sve od sebe da i drugom od dva naša najpoplarnija kluba pomrse račune. To ovoga puta, međutim, nisu uspeli.

KRAJ! Radnički - Crvena zvezda 1:3

90' - Igraće se još tri minuta.

87' - Zvezda sve češće lako gubi loptu na suparničkoj polovini terena, jer je manje dodavanja a više soliranja, pa Radnički dobija nešto više prilike da pokaže svoje ofanzivne mogućnosti nego u dosadašnjem toku susreta.

84' - Dobra kontra Radničkog, dodavanje s desne strane za Petrovića nije donelo promenu rezultata jer je igrač domaćih pao u duelu s defanzivcem Zvezde, a njegovi saigrači iz Sremske Mitrovice uzalud tražili novi jedanaesterac. Iz penala su poveli domaćini pred kraj prvog poluvremena.

81' - Iako vode sa dva gola prednosti, gosti sa Marakane konstantno napadaju. Takođe su neumorni i njihovi navijači, koji ne prestaju sa pesmom. Još osam i po minuta do kraja utakmice. Podsetimo, u Kupu su pravila takva da ako je rezultat nerešen posle 90 minuta igre, nema produžetaka već se izvode penali. Samo, za takav scenario na ovom meču - Radnički mora da postigne dva gola u preostalom vremenu...

77' - Dobra akcija crveno-belih po levom krilu završena je udarcem Mitrovića iz "prve", ali nije uspeo da postigne gol usled kvalitetne intervencije golmana Ostojića.

73' - Slobodan udarac za Crvenu zvezdu sa 16,5 metara, iskosa sa desne strane, izveo je najmlađi akter meča, Zvezdin Mijatović, gađao je "golmanov ugao", no Ostojić je ostao na svom mestu i sprečio pogodak. Biće korner za Zvezdu, i to nakon što Milan Borjan napusti igru, kako bi ga Vasiljević zamenio među stativama gola crveno-belih.

Milan Borjan na Kup utakmici Radnički Sremska Mitrovica - Zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

69' - Katai izlazi iz igre, menja Zvezdinu "desetku" Stefan Mitrović, momak koji je debitovao za reprezentaciju Srbije u utakmici protiv Švedske.

68' - Ovako je Zvezda dala gol za 1:3

 

67' - Umalo da Kanga slučajno postigne pogodak. Hteo je da centrira iskosa s leve strane, a vetar poneo loptu ka bližem gornjem uglu gola Radničkog. Pravovremena intervencija golmana Ostojića sprečila je da Zvezda ode na tri razlike.

65' - Zvezda povećava vođstvo! Kings Kangva je strelac - Azarov ga je "kao na tacni" poslužio posle prodora po levoj strani, te je gol postignut sa svega dva, tri metra udaljenosti. Možda i najlakše postignut gol u Kangvinoj karijeri - 1:3.

62' - Ovako je Zvezda povela u osmini finala Kupa:

 

59' - Umalo 1:3. Bukari je na kraju vrlo dobre Zvezdine akcije šutirao iskosa s desne strane u spoljni deo mreže gola domaćih.

57' - Napadač Jovan Mijatović je zamenio vezistu Mirka Ivanića u ekipi Crvene zvezde.

56' - Gol! Zvezda vodi, Marko Rakonjac je strelac - 1:2! Bukari je odlično izveo prodor po desnoj strani kaznenog prostora, centrirao, a Zvezdin napadač glavom iz peterca poslao loptu u mrežu!

52' - Žuti karton za Stefana Ilića, fudblera Radničkog koji je svojevremeno nastupa za podmladak Partizana. Igrao je u generaciji crno-belih koju je vodio sadašnji trener ekipe iz Sremske Mitrovice, Darko Tešović

50' - Triput je Zvezda šutirala u 50. minutu, ali nedovoljno dobro da udvostruči prednost. Kataijev udarac je bio izblokiran, potom Kanga loptu poslao isuviše levo, da bi se pomenuti minut završio kada je Katai glavom vratio loptu unazad, u kaznenom prostoru suparnika, a Kangva na nju natračao - i posleo je metar, dva, izvan okvira gola.

46' - Uz početak drugog dela meča, počela je i bakljada nekoliko stotina Zvezdinih navijača koji su na istočnoj tribini. Dosta pristalica crveno-belih je i na onoj suprotnoj, a ukupno je na stadionu oko 1.000 ljudi.

46' - Drugo poluvreme je počelo, a počelo je i još gore vreme. Kiša snažnije pada, vetar sve jače duva...

Izmene u sastavu Zvezde, Mijailovića je zamenio Kingsi Kangva, a Rodića Azarov. Zvezda će krenuti sa centra.

Dok se čeka nastavak utakmice, evo i situacije iz koje je Zvezda izjednačila na gostovanju drugoligašu:

 

Kraj poluvremena. U njemu nije bilo mnogo prilika za golove, ali se mreža dvaput tresla. Najpre nakon što je Mijailović nehotice skrivio penal, pa je Radnički poveo penalom Đorđevića, ali nedugo zatim je Mirko Ivanić centaršutem uspeo da poravna rezultat na 1:1 (mada je ostala dilema da li je Katai zakačio loptu...)

43' - Gol! Zvezda je izjednačila! Ivanić je centrirao s leve strane, Katai na rubu peterca pružio nogu i, iako izgleda nije pipnuo loptu, dovoljno je zbunio golmana domaćih, te se mreža zatresla - 1:1!

37' - Radnički vodi! Krsta Đorđević je šutirao u desnu stranu, tamo se bacio Milan Borjan, ali nije uspeo da spreči pogodak - 1:0!

 

35' - Penal za Radnički! Lopta je pogodila Srđana Mijailovića u ruku, koju je podigao prilikom skok-duela kod kornera domaćih.

30' - Najbolja akcija Zvezde u dosadašnjem delu meča. Bukari je ubacio loptu između dva defanzivca Radničkog, Katai je baš tamo utrčao, ali je potom u bliskom susretu s golmanom Ostojićem šutirao pravo u njega. Odbitak koji se potom desio (lopta je udarila Kataija) bio je povoljan po domaćine, čiji su odbrambeni igrači intervenisali pre nego što je Zvezdina "desetka" mogla do nove prilike da šutne.

27'  - Evo "vinovnika incidenta" zbog kog je utakmica bila prekinuta:

25' - Zvezda je šutem sa distance izborila korner, ali iznova nije uspela da dođe do rezultatske prednosti posle tog udarca iz ugla.

21' - Prešli su domaćini na dugačka dodavanja, Protić je lepo uočio utrčavanje Čarapića, lobom preko odbrane Zvezde probao da ga proigra, a njegov klupski kolega se našao u ofsajdu. Do lopte je, inače, za delić sekunde ranije stigao Zvezdin golman, Borjan.

19' - Prva prilika za Zvezdu, posle kornera sa desne strane Ivanić je probao da postigne gol iz peterca, ali je više lopta pogodila njega nego on nju, pa je preletela prečku.

13' - Zvezda retko kada dozvoljava suparniku da pređe na njenu polovinu terena. Sada se to desilo, no Čarapić nije uspeo da ozbiljnije pripreti sa desnog krila.

10' - Utakmica je nastavljena, baš kao i Zvezdina inicijativa. Gosti su izborili korner, nakon prodora po levoj strani, pa Kataijevog šuta usled kog je lopta udarila jednog igrača Radničkog u grudi.

8' - Manje od minuta je meč bio prekinut, Zvezdin defanzivac Strahinja Eraković je uhvatio četvoronošca i izneo sa igrališta.

7' - Utakmica je prekinuta, pas je utrčao na teren!

5' - Uvodnih pet minuta protiču u blagoj inicijativi gostiju s Marakane, koji nastupaju u plavoj opremi. Radnički u vrlo defanzivnoj postavci, sve vreme je lopta na njegovoj polovini terena.

15.03 - Utakmica je počela!

15.02 - Sudija Pavle Ilić je bacio novčić, kapiten Zvezde Milan Borjan pogodio na koju će stranu pasti, pa je rešio da njegova ekipa promeni stranu terena. Sa centra će krenuti domaći fudbaleri.

14.59 - Akteri su na terenu. Intonira se himna Republike Srbije, "Bože pravde".

14.17 - Evo i sastava:

Radnički Sremska Mitrovica: Ostojić, Protić, V. Ivić, Gajić, Ilić. Čarapić, Ignjatović, Petrović, Đorđević, S. Ilić, Spasojević
Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Leković, Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Bukari, Katai, Rakonjac

Uoči meča


Crvena zvezda ima nameru da ne dozvoli drugoligašu da napravi još jedno veliko iznenađenje, kao što je to uradio protiv Partizana u prethodnoj rundi.

- To je svakako model kako će igrati protiv nas, tako da smo gledali tu njihovu utakmicu sa Partizanom i dobro je analizirali - ističe Miloš Milojević, trener crveno-belih. - Gledao sam Radnički i protiv Grafičara jesenas, to je čvrsta ekipa, takmičarska, imaju tri, četiri igrača sa iskustvom iz Superlige. Ne želim da razmišljamo kao da igramo protiv ekipe koja je rang ispod.

Voli Milojeviić kada je Zvezda efikasna, kao što je bila u poslednjem meču protiv Novog Pazara (5:1).

- Golovi uvek treba da dođu iz dobre igre i ulaganja,. Nekad uspemo, nekad ne, ali bitna mi je kompletna slika i uvek bih voleo da damo tri ili više golova i zbog navijača i igrača, da se stekne rutina i oseti nadmoć.

Radnički je pred meč sa Zvezdom promenio trenera, umesto Dejana Nikolića došao je bivši fudbaler Partizana Drako Tešović.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024