ZVEZDA PALA U "DRAŽENOVOM DOMU": Cibona u ludoj završnici nanela tek drugi poraz šampionu Jadrana!

Novosti online

05. 03. 2023. u 17:28

U 20. kolu ABA lige košarkaši Crvene zvezde gostovali su u Hrvatskoj, zagrebačkoj Ciboni. Nakon fenomenalne predstave u Draženovom domu i utakmice na jednu loptu, crveno-beli poraženi su rezultatom 85:81.

ЗВЕЗДА ПАЛА У ДРАЖЕНОВОМ ДОМУ: Цибона у лудој завршници нанела тек други пораз шампиону Јадрана!

FOTO: ABA liga

Potpuno neočekivano prava rezultatska klackalica viđena je u prvom poluvremenu današnje utakmice u koju je Zvezda, po običaju na Jadranu, ušla kao veliki favorit.

Ekipe su se punih 20 minuta smenjivale u vođstvu, a atipično za košarkašku ideologiju Duška Ivanovića njegov tim je izgubio bitku u skokovima i uputio čak 24 šuta za tri u prva dva kvartala. 

Pogodili su samo osam, pa ni samo jedna izgubljena lopta naspram pet rivala, uz bolje procente šuta za dva nisu bili dovoljni da Zvezda napravi osetniju razliku.

Ognjen Dobrić predvodio je crveno bele sa 12 poena, Petrušev je imao 9 na velikom odmoru, dok su kod Cibosa najefikasniji bili Kapusta i Radovičić sa 10, a na semfoaru je pisalo 39:40 u korist srpskog tima.

Treći kvartal pripao je timu sa Malog Kalemegdana koji je u jednom trenutku otišao i na maksimalnih +9.

Delovalo je da je Zvezda slomila otpor ovog popodneva izuzetno motivisane Cibone i da će u već prepoznatljivom ritmu zasuti koš rivala do kraja i rutinski privesti meč kraju.

Ipak hrvatski tim odbio je da podigne belu zastavicu, a Majcunić, najbolji šuter bivšeg šampiona Evrope pogađa za tri i smanjuje na samo 2 poena prednosti.

Nije mogao ništa pre toga Majcunić da pogodi, a potom poentira i sa poludistance, van balansa za 73:73 i najavu drame u Draženovom domu. 

Minuti praznog hoda srpskog tima su se nastavili, a to Cibona koristi i pogotkom Radovčića van line 6,75 odlazi na +5 nešto više od dva minuta do kraja.

A, za kraj rafalne paljbe cibosa pogodio je ponovo strašni Majcunić u padu za tri. 

Domaćin je otišao na +6 na mintu do kraja, Ivanovićevi izabranici ne koriste naredni posed, delovalo je da je sve gotovo, ali je ipak usledila neizvesna završnica.

Fakundo Kampaco je pogodio na samo 12 sekundi do kraja meča i razliku smanjio na samo jedan poen. Bili su primorani da fauliraju crveno-beli, a Cibona poenima sa linije penala odlazi na 83:80.

Isto čini i domaćin, Kampaco je bio taj koji je stao na liniju slobodnih bacanja, pogodio je prvo argentinski majstor, drugo je namerno promašio, ali je defanzivni skok srpskog beka, Aleksandra Aranitovića praktično odlučio meč.

Tada je bi jasno, biće ovo drugi poraz u sezoni Crvene zvezde u ABA ligi, uz 17 pobeda.

Najefikasnij iakter susreta bio je Borna Kapusta sa 24 poena a Filip Petrušev sa 15 predvodio je srpskog predstavnika.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama