BULINGEM: FA se priprema da ograniči broj stranaca u Premijer ligi

Novosti online

05. 03. 2023. u 11:50 >> 11:57

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) izrazila je zabrinutost zbog priliva velikog broja stranih igrača u Premijer ligu i istakla da to smatra neočekivanom posledicom "Bregzita", prenosi britanski "Tajms".

БУЛИНГЕМ: ФА се припрема да ограничи број странаца у Премијер лиги

Ilustracija foto: EPA

Britanski mediji podsećaju da pojedini elitni klubovi iz Premijer lige, kao što su Arsenal, Čelsi i Liverpul, ove sezone u startnim postavama nisu imali engleske fudbalere. U prethodna dva prelazna roka premijer ligaši su potpisali dva puta više stranih igrača nego u bilo kom drugom prelaznom roku.

Predsednik FA Mark Bulingem izjavio je da bi FA mogla da ograniči broj stranaca u klubovima Premijer lige kako bi engleskim fudbalerima bila garantovana mesta. On je rekao da je samo 28 odsto igrača koji su izašli na teren u Premijer ligi prošlog vikenda bilo iz Engleske.

Bulingem je podsetio da je tokom sezone u Premijer ligi bilo oko 30 odsto domaćih fudbalera.

- Veoma je važno ograničiti priliv igrača. Od Bregzita broj Engleza mlađih od 21 godine koji dobijaju vreme za igru ​​otprilike se prepolovio. Ovaj trend nas zabrinjava - rekao je Bulingem. On smatra da je jedno od rešenja ublažavanje viznog režima u zamenu za garancije minutaže za Britance.

- To bi omogućilo klubovima da rasterećenije kupuju, i da dovode talentovane igrače pre nego skupe dovoljan broj uslova za vize. Tada bi klubovi mogli da kupe igrača za tri, a ne da nakon njegove afirmacije kojom stekne uslove za rad, plaćaju preko 30 miliona funti. Nema baš puno igrača koji donose dodatnu vrednost Premijer ligi, a onda kreće aukcija i to samo podiže cene -istakao je prvi čovek FA.

On je podsetio da su Enco Fernandez i Mihaila Mudrika stigli u Premijer ligu uz basnoslovna obeštećenja.

- Da su uslovi za vize bili nižih kriterijuma, oni bi u Premijer ligu stigli godinu ranije za 20 puta manje iznose. Potrebna je kontrola, ne mogu se samo otvoriti brane - zaključio je Bulingem.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)