ŠOU ZVEZDE ODUŠEVIO "DELIJE" PRED DERBI: Primljenih 95 poena "nebitno" uz argentinski spektakl i srpsku podršku sa svih strana (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2023. u 19:49

CRVENA zvezda i Cedevita Olimpija priredili navijačima su vrlo uzbudljivu utakmicu u 16. kolu ABA lige, a domaćin je obradovao svoje pristalice pobedom od 100:95 pred "večiti derbi" sa Partizanom koji sledi u Evroligi.

ШОУ ЗВЕЗДЕ ОДУШЕВИО ДЕЛИЈЕ ПРЕД ДЕРБИ: Примљених 95 поена небитно уз аргентински спектакл и српску подршку са свих страна (ВИДЕО)

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Crveno-beli su u ovaj duel ušli kao favoriti, sa učinkom od 13 pobeda i jednim porazom u regionalnom takmičenju, ali činjenica da je gost iz Slovenije doputovao uz samo jedan neuspeh više dovoljno je svedočila o tome zašto je trener domaćih insisitrao da njegovu ekipu ne čeka nimalo lak zadatak.

Cedevita Olimpija je to i dokazala jer je uz nestvaran šut sa distance vodila većim delom prvog poluvremena, pa i sa +4 u nekoliko navrata, a poslednji put sa 33:37. I ne čudi, jer je isprva prilično umirila organizatorske sposobnosti Fakunda Kampaca dobrom igrom još jednog košarkaša s NBA iskustvom, bivšeg saigrača Bogdana Bogdanovića iz Sakramenta - Jogija Ferela. Uz to, gosti su dotad šutirali trojke čak sa 75% preciznosti (9/12) a njihov suparnik samo 4/12.

Ipak, kada se sredinom druge deonice razigrao argentinski tandem, Kampaco - Luka Vildoza, Zvezda je i napravila važnu seriju, 11:2 i preuzela vođstvo (44:39).

Ono je naraslo na dotad maksimalnih šest razlike kada je, uz zvuk serene za kraj poluvremena, Viloza sa tri četvrtine terena udaljenosti pogodio koš suparnika.


Dotadašnja rezultatska drama rešena je nedugo posle velikog predaha.


Uz osam poena Ognjena Dorića za sedam minuta treće deonice, četiri koja je ubacio Filip Petrušev, i uz dve njegove tadašnje asistencija, Zvezda je napravila seriju 21:4 i prednost iz druge četvrtine od 55:49 povisila na nedostižnih 76:59.

Doda li se tome i nastavak argentinskog šoua, a Kampaco je nastavljao sa svojim lukavim proigravanjima koja su "proradila" posle uvodnih problema...

... postaje jasnije koliko je slovenačkoj ekipi bivalo sve teže da se "vrati u život".

U tome bi joj, ponekad, pomagali kiksevi domaćina, ali pogrešnih dodavanja i nerezonskih šuteva bilo je premalo da bi se ozbiljnije uzdrmala izgrađena prednost, koja je "podršku" imala u prilično dobroj odbrani.

Ipak, neizvesnosti jeste malo bilo kada su se gosti približili na četiri poena zaostatka, no trojka Dobrića, 105 sekundi pre kraja, raspršila je sve snove Cedevite Olimpije da može do podviga.

Kada se igra večiti derbi?

Podsetimo, u Evroligi će Crvena zvezda u petak dočekati Partizan, i to s početkom od 19 časova.

Statistika

ABA liga, 16. kolo

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) 
Crvena zvezda: Holand nije igrao, Vildoza 15p, 5sk, 5as, Lazarević 6, Kampaco 19p, 5as, 3sk, 3os, Mitrović 8p, 6sk, Lazić 6p, 2os, 2sk, 2as, Dobrić 18 (trojke 4/4), Ivanović 2, Nedović 8, Kuzmić, Petrušev 13, Bentil 5
Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 24p, 7as, 4sk, Radović 8, Jeremić 16, Alibegović 14, Murić 6, Mulalić, Adams 16, Gnjidić, Omić 5p, 9sk

Tabela ABA lige

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici