E, PA SRBI SU TO! Svet je dibidus zbunjen ponašanjem navijača Novaka Đokovića u Melburnu (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2023. u 21:50

NOVAK Đoković i Australijan open su pojmovi koje možda, kada je tenis u pitanju, i ne treba razdvajati. Ne zato što je Nole rekorder po broju titula koje je podigao kada je grend slem u Melburnu u pitanju, već što je sve više ljudi koji misle da će i Andrej Rubljev, njegov naredni rival, pasti pred naletom Srbina. Ipak, sledeći meč će biti priča za sebe kada dođe na red. Danas, posle novog Noletovog trijumfa, Srbi su u centru pažnje.

Е, ПА СРБИ СУ ТО! Свет је дибидус збуњен понашањем навијача Новака Ђоковића у Мелбурну (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, posle fantastičnog izdanja, možda i najboljeg poslednjih meseci, Novak Đoković je s Australijan opena poslao kući Aleksa de Minora, deklasiravši ga u četvrtom kolu ovog turnira.

Nakon te pobede, Nole se i rasplakao, naterao potom i Nika Kirjosa da se javi iz bolnice, a dok je Australijanac De Minor nastavio da provocira Novaka, desila se jedna, za mnoge strance, nestvarna scena.

O njoj su, tokom prenosa iz Melburna, pričali u TV programu Eurosporta Barbara Šet i Mats Vilander, što možete videti i u snimku koje vam "Novosti" donose.

Naime, više hiljada Noletovih navijača skupilo se "ispod balkona" sa koga im se njihov ljubimac obično obrati kada napravi veliki uspeh na grend slemu. Činjenica da se to desilo "već sada", posle 4. kola ovog turnira, zbunilo je i Šetovu i Vilandera.

Evo kako je protekao njihov razgovor:

- Iza mene je toliko srpskih navijača i, Mats, ti si ovo video, doživeo kada je Novak osvajao titule ovde, kada je igrao dobro. Oni su tako glasni, oni pevaju, igraju, oni slave Novaka Đokovića i... On ovde ima zaista veliku podršku, iako igra u Australiji, na Rod Lejver areni. Neverovatno je šta se dešava! - rekla je Barbara Šet.

Na to je slavni Šveđanin odgovorio:

- Vau, vau, vau! Zar oni (navijači) ne shvataju da on još ništa nije (na ovom Australijan openu) osvojio?! Jer, ovo se obično dešava posle finala... Posle ovakve igre (kao u osmini finala), razumem da titulu i očekuju, ali... Zašto su oni tamo? Šta se događa, da li se on to pojavio? - upitao je zbunjeni Mats Vilander.

Njegova koleginica je kratko odogovorila:

- Ne, nije se (još) pojavio, ali mislim da su oni, prosto, srećni što mogu da ga vide ovde, posle svega što se dešavalo prošle godine. Novak Đoković se vratio. I, posle onakve igre danas, mislim da navijači misle "Okej, on stvarno može do još jedne titule ovde". Desete na Australijan openu! - zaključila je Barbara Šet.

Kada igra Novak Đoković u četvrtfinalu i protiv koga?

Đoković će meč petog kola na Australijan openu, na kome ima čak devet titula, igrati u sredu, ali se još uvek ne zna u kom terminu.

A u ovom trenutku se zna ko će mu biti rival.

Naime, Nole će za suparnika imati Andreja Rubljova, Rusa koji je posle velike borbe, u pet setova, i to uz taj-brejk u odlučujućoj deonici, "na razliku" prebrodio četvrtu rundu nadmetanja.

Novak Đoković i Andrej Rubljev - međusobni mečevi (i Nadal kao podsetnik koliko je Rus ozbiljan)

Nole vodi sa 2:1 u pobedama protiv deset godina mlađeg Rusa, sa kojim ima zajedno to što su obojica visoka po 188 centimetara, što igraju tenis desnom rukom, a bekhend izvode dvoručno. 

Interesantno je da je Đoković Rubljova pobeđivao samo na završnim mastersima (2021. i 2022. u Torinu, oba puta ubedljivo - najpre 6:3, 6:2, te 6:4, 6:1, i oba puta u grupnoj fazi), a ruski teniser je Noleta pobedio u finalu, i to usred Beograda, na Srbija openu 2022, kada je trijumfovao sa 6:2, 6:7(4), 6:0.

Kada smo zavirili u arhivu "Novosti", ispostavilo se da je taj Novakov poraz 2022. ujedno i prvi slučaj još od 11. oktobra 2020. da je Đoković izgubio neki set sa nulom. Tada ga je, na "pomerenom", što se termina tiče, Rolan Garosu, Nadal u finalu deklasirao sa 3-0 (6:0, 6:2, 7:5).

Pre toga je takođe Rafa bio poslednji koji je osvojio sve gemove u jednom setu protiv srpskog asa - i to u finalu rimskog mastersa, 19. maja 2019, kada je pobedio Noleta sa 6:0, 4:6, 1:6. Imajući to u vidu, jasno je koliko je Rubljov sve samo ne jednostavan "zalogaj", kako za Đokovića, tako i za druge rivale u "belom sportu".

Nadal, podsetimo, ima 22 grend slem titule, Novak Đoković 21, a Rodžer Federer, koji se penzionisao prošle sezone, ostao je na 20.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju