NOVA ZABRANA ZA ZVEZDU! Crveno-beli ovo uopšte nisu očekivali

Novosti online

09. 01. 2023. u 19:16

EVROLIGA je zabranila Crvenoj zvezdi da registruje nove igrače i trenere do kraja februara. Sada su crveno-beli doživeli sličan "udar" i od je strane ABA lige.

НОВА ЗАБРАНА ЗА ЗВЕЗДУ! Црвено-бели ово уопште нису очекивали

Foto: N. Paraušić

Klub sa Malog Kalemegdana je odličio da pošalje mladog Nikolu Topića u FMP. Očekivalo se da će talentovani plejmejker imati ozbiljnu minutažu u timu iz Železnika, ali...

ABA liga je odlučila da poništi registraciju.

Ovu odluku je doneo sportski direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović.

- Prema Članu 13.10. Pravilnika o radu i takmičenju, bilo kom košarkašu neće biti dozvoljno da igra istovremeno za dva različita kluba, iako učestvuju u različitim takmičenjima. Nikola Topić neće moći da igra ABA ligu u sezoni 2022/2023 - navodi se u saopštenju ABA lige.

Pomenuti Pravilnik nije dostupan javnosti, takva je bila septembarska odluka same ABA lige kada je naglašeno da je u pitanju "interni dokument", pa ostaje ne baš sasvim jasno zašto je došlo do ovakve odluke.

U aktuelnoj sezoni već je bilo prelazaka iz jednog ABA kluba u drugi klub, pa onda i na pozajmicu (recimo, Gregor Glas je uz obeštećenje napustio Partizan, ali ga je Cedevita Olimpija, koja ga je kupila, poslala na pozajmicu u Mornar), ali možda je pomenutim Pravilnikom to dozvoljeno ako igrač nije nastupao za novi klub (Glas nije debitovao za slovenačku ekipu). S druge strane, sama Crvena zvezda nije zvanično saopštila da je prodala Topića, dok je FMP saopštio da je Topić "potpisao ugovor do kraja sezone", ali kakav, da li o pozajmici, ili nakon što je otkupljen od Zvezde, nije poznato.

Ako je Pravilnikom o radu i takmičenju ABA lige naglašeno da igrač ne može da igra za dva kluba u jednoj sezoni, dok je član i jednog i drugog (odnosno nalazi se se pozajmici), onda bi pomenuta odluka mogla da bude jasna, naravno pod uslovom - da Topić nije prodat FMP-u, već i dalje član KK Crvena zvezda. Ali, ako jeste prodat, onda pomenuto rešenje sportskog direktora regionalnog takmičenja baš i nema smisla, tim pre što je, poput Glasa, bilo i drugih ovosezonskoj transfera u ABA ligi, poput odlaska Borisa Tišme iz Studentskog centra u KK Split, gde je preuzeo "Kukočevu sedmicu" i, iako je pet puta ove sezone igrao za crnogorski klub, već je zabeležio i nastup za hrvatsku ekipu.

Podseitmo, 17-godišnji Nikola Topić je ove sezone zabeležio prve minute u Evroligi, dok je na "Jadranu" odigrao sedam utakmica uz 3,4 poena u proseku.

Topić bi sigurno dobio više prostora u FMP-u jer je u Zvezdi konkurencija na poziciji plejmejkera paklena. Tu su Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Stefan Marković i Nikola Ivanović, ali odlukom pomenutog sportskog direktora ABA lige, sada neće moći da igra ni za Zvezdu ni za FMP do kraja ove sezone.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri