GROBARI OBARAJU REKORDE EVROLIGE: Partizan najgledaniji, Zvezda daleko iza

Novosti online

07. 01. 2023. u 21:02

NAVIJAČI Crvene zvezde i Partizana obeležili su Evroligu, barem kada je reč o dešavanjima koja nisu vezana za sam parket. Nestvarne atmosfere koje su ove dve grupe navijača pravile u dosadašnjem delu najelitnijeg takmičenja Evrope bile su nedeljama unazad predmet priča košarkaških kuloara.

ГРОБАРИ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ ЕВРОЛИГЕ: Партизан најгледанији, Звезда далеко иза

FOTO: EPA

Ipak, "grobari" su u jednom segmentu dobrano nadmašili "delije", u pitanju je poseta na utakmicama, mada naravno, razlog svakako da leži u tome da su ogromne razlike u kapacitetu hala u kojima večiti nastupaju    

Crno-beli su devet puta bili domaćini do sada i u Areni je bilo prisutno 148,689 gledalaca. U proseku utakmice tima Željka Obradovića u Beogradu prati 16,521 navijač.

Samo još dve ekipe po apsolutnom broju prelaze brojku od 100.000 gledalaca. To su Žalgiris sa 131.637 gledalaca (14,626 u proseku) i Efes sa 111.508 gledalaca (12,389 u proseku)

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 12. mestu po poseti sa ukupno 57,679 gledalaca, odnosno 7,209 u proseku.

Inače, rekord sezone je utakmica Partizan - Makabi. U beogradskoj Areni 18. novembra bilo je prisutno 19,011 gledalaca.

Evroliga je na dobrom putu da obori rekord po broju gledanosti. Na preseku koji je rađen pre mesec dana, Evroliga ima u proseku 8,827 gledalaca po utakmici ove sezone, što je daleko više u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu u kojoj je prosek bio 8,588 gledalaca po meču.

BONUS SADRŽAJ: Lista zarada za  2022. godinu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)