ZVEZDINA VELIKA TROJKA: Malo ko u Evropi imao tandem kao crveno-beli

V. P.

26. 12. 2022. u 21:13

DEBI Fakunda Kampaca u vreme nedeljnog ručka prizvao je u dvoranu "Aleksandar Nikolić" skoro 7.000 egzaltiranih navijača Crvene zvezde, koji su s nestrpljenjem iščekivali prvi tango argentinskog asa. U meču sa Borcem dobili su upravo ono što su želeli, revijalnu igru i egzibicionu pobedu po taktovima dvojice "gaučosa".

ЗВЕЗДИНА ВЕЛИКА ТРОЈКА: Мало ко у Европи имао тандем као црвено-бели

FOTO: M. Vukadinović

Kampaco i Vildoza naizmenično su vodili šou na terenu, nedostajao je Nemanja Nedović, koga je trener Duško Ivanović izostavio iz sastava za ovu utakmicu. I pre nego što je popularni Faku otplesao prvi ples u crveno-belom, evropski košarkaški krugovi brujali su o Zvezdinoj velikoj trojci u nastavku sezone.

Nemanja Nedović/FOTO: M. Vukadinović

Izraz "velika trojka" potiče iz NBA, gde su češći timovi sa tri zvezde. To su bili Golden Stejt Voriorsi sa Kevinom Durentom, Stefom Karijem i Klejom Tompsonom, Majami Hit sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom... Zvezdina velika trojka Kampaco - Vildoza - Nedović, nastanjena je na spoljnim pozicijama i sigurno predstavlja jednu od najboljih bekovskih linija u Evroligi, možda i najbolju.

Radi se o igračima koji su prilično komplementarni. Kampaco je najčistiji plejmejker u tom trouglu, sa nešto manje poena u rukama. Vildoza poseduje najravnomerniji balans kreatorskih i košgeterskih vrlina, dok su Nedovićeve karakteristike više poenterske nego organizacione. U kombinaciji, Zvezdin trio fantastiko može da isporuči zaista veliki broj poena i asistencija protiv bilo kog protivnika.

Luka Vildoza/FOTO: M. Vukadinović

Reperi u merenju najboljih bekovskih linija su Efes, koji na tim pozicijama ima Vasilija Micića, Šejna Larkina i Rodriga Bobuu, s tim da američki as zbog povrede još nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone. Povrede su osakatile i potencijalno ubitačnu spoljnu liniju Milana, u kojoj su Kevin Pengos, Bili Beron i Ševon Šilds. U toj ravni je i "artiljerija" Monaka, koju čine Majk Džejms, Džordan Lojd i Eli Okobo.

Još je neizvesno da li će Zvezda u narednom evroligaškom meču, 30. decembra sa Barselonom u hali "Aleksandar Nikolić", moći da računa na veliku trojku. Kampaco još nije registrovan za elitno takmičenje, jer je i dalje na snazi zabrana licenciranja novih igrača zbog toga što klub nije dostavio kancelariji u Barseloni tromesečni izveštaj o isplatama.

- Klub radi sve što je u njegovoj moći, videćemo - rekao je posle meča sa Borcem trener Duško Ivanović i dodao:

- Kampaco je dokazao svoj talenat u Madridu. Za nas je bitno da to pokaže i ovde. Pored njegove velike želje i profesionalnosti od prvog dana, biće mu potrebno vremena da dostigne pravi ritam, ali dobro radi i nadam se da će sve doći na svoje veoma brzo.

Šanse protiv Barse 50:50

KAMPACO je posle debija izašao u susret svim navijačima koji su želeli sliku sa argentinskim asom.

- Moramo da uživamo i da ljudi uživaju uz nas. Čeka nas velika utakmica protiv Barselone, ludo je da je dvorana rasprodata za sat i po. Biće haos, jedva čekam. Takva energija nas motiviše i moramo da je iskoristimo. Šanse u tom meču su 50:50, Barsa je jedan od najboljih timova u Evropi. Moramo da igramo sa velikom energijom, da se borimo, ali i da budemo pametni - rekao je Kampaco.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti