SVET PRATI IZ MINUTA U MINUT: Francuska pokrenula akciju da se ponovi finale Svetskog prvenstva u fudbalu, a onda se desilo i ovo

Novosti online

25. 12. 2022. u 17:48

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je okončano, Katar je bio domaćin spektakularnog turnira koji je Argentina osvojila posle dramatičnog finala sa Francuskom, ali za neke se drama nije okončala tada.

СВЕТ ПРАТИ ИЗ МИНУТА У МИНУТ: Француска покренула акцију да се понови финале Светског првенства у фудбалу, а онда се десило и ово

Tanjug/AP

Podsetimo, u finalu su Argentina i Francuska postigli šest golova, triler je rešen tek posle izvođenja jedanaesteraca, čime je spuštena zavesa na Mundijal (sa kog sve rezultate, uz kompletan raspored i izvštaje svih utakmica možete videti na ovoj stranici portala "Novosti").

Međutim, deo francuske javnosti uopšte nije hteo, niti još uvek želi, da se pomiri sa onim što se u završnoj borbi za trofej desilo.

Nezadovoljni suđenjem, pokrenuli su veliku internet anketu sa naslovom "Ponoviti meč Francuska - Argentina u finalu svetskog prvenstva!".

Obrazloženje je bilo da je "suđenje bilo skandalozno", da "nije dosuđen jedan penal za Francuze, a ni faul nad Mbapeom pred drugi argentinski gol".

I, tu peticiju na internetu potpisalo je, u trenutku pisanja ovog tekst na portalu "Novosti", čak 227.923 ljudi:

Francuska peticija da se ponovi finale Svetskog prvenstva u fudbalu / Ilustracija

No, ono što Francuzi nisu mogli ni da sanjaju, to je da će Argentinci odgovoriti "istom merom".

Naslov njihove onlajn ankete bio je mnogo kraći:

"Francusko, prestani da plačeš".

Do trenutka pisanja ove vesti, tu peticiju potpisalo je čak 684.777 ljudi, odnosno i više od trostruko više nego francuski apel.

Skoro 700.000 ljudi potpisalo je peticiju "France, stop crying" / Ilustracija

Obe ankete su i dalje aktivne, a fudbalska javnost sa znatiželjom prati ko "pobeđuje" u ovoj trci, u kojoj je Francuska "povela", a Argentina napravila veliki preokret.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)