"TEODOSIĆ OD LETA U ZVEZDI": Da li Izraelci znaju nešto što niko ne zna?

Novosti online

16. 12. 2022. u 11:45

Srpski plejmejker Miloš Teodosić bi, prema najavama izraelskih medija, na leto trebalo da se preseli u Crvenu zvezdu.

ТЕОДОСИЋ ОД ЛЕТА У ЗВЕЗДИ: Да ли Израелци знају нешто што нико не зна?

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Danas Kampaco, sutra Teodosić? Zvuči sve ovo bajkovito za navijače Crvene zvezde i regionalnu košarku, ali da ništa nije nemoguće potvrđuje dolazak(?) argentinskog asa koji važi za jednog od najboljih plejmejkera u Evroligi.

U susret utakmici Virtusa iz Bolonje i Makabija iz Tel Aviva u "Paladoci", izraelski komentator i košarkaški novinar Avi Segal posvetio je tekst Milošu Teodosiću, zaokruživši ukratko njegovu karijeru i ono što ga očekuje u finalnoj fazi iste.

Briljantan um Miloša Teodosića je konstanta, čak i kada poeni i asistencije izostaju, protivnici uvek znaju da mogu da očekuju čarolije. Avi je konstatovao da se Teo nalazi u "krizi srednjih košarkaških godina", te o njegovoj zaostavštini i po čemu će ga javnost pamtiti. 

"Najčistiji talenat koji se pojavio u Evroligi u poslednjih 15 godina, ali njegova lista titula nije na istom nivou. Njegovi timovi su često bili ugušeni u trenucima istine, a kada god se to dešavalo, oči su odmah bile uprte ka njemu", piše Avi i podseća da se Teodosić sa svojim ekipama šest puta našao na "fajnal-foru" Evrolige sa CSKA, ali da je samo jednom osvajao trofej. 

Dotakao se i reprezentativnog nivoa i činjenice da Teodosić nikada sa "orlovima" nije uspeo da dođe do najviše stepenice pobedničkog postolja.

"Ako se na ovome završi, pamtićemo ga više po talentu nego po dostignućima, ali stvar je u tome što nije pred krajem karijere", piše on.

Napomenuo je da za Teodosića sledi još jedna epizoda - povratak kući, gde će zatvoriti svoj krug. Kuća je, naravno, Crvena zvezda, s kojom je bio u kontaktu letos, ali Virtus nije želeo ni da čuje. Na leto, kaže Avi, situacija će biti drugačija i idealna za spoj. 

I ima pravo. Ako znamo da je teško verovati da će Fakundo Kampaco ostati i drugu godinu na Malom Kalemegdanu. Sudbina im je ionako u neku ruku povezana, budući da je Kampaco povredio Miloša Teodosića uoči Olimpijskih igara 2016. kada ga je udario po šuterskoj, desnoj ruci, toliko da su prsti stradali i da je tadašnji kapiten "orlova" propustio dobar deo turnira. Teodosić je tada pobesneo na Kampaca tražeći ga pogledom po dvorani u Kordobi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba