SRBIJA PRED VELIKIM IZAZOVOM: Partizan doneo odluku da li pušta svoje košarkaše da igraju za "orlove" u kvalifikacijama za Mundobasket

Tanjug

26. 10. 2022. u 17:36

KOŠARKAŠKI klub Partizan će staviti sve igrače na raspolaganje selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za utakmice protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2023. godine.

СРБИЈА ПРЕД ВЕЛИКИМ ИЗАЗОВОМ: Партизан донео одлуку да ли пушта своје кошаркаше да играју за орлове у квалификацијама за Мундобаскет

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija će 11. novembra gostovati u Njukaslu selekciji Velike Britanije u meču trećeg kola grupe I drugog kruga kvalifikacija za SP 2023. Naša selekcija će tri dana kasnije dočekati Tursku u Beogradu.

Partizan će 10. novembra gostovati Olimpijakosu u sedmom kolu Evrolige, a osam dana kasnije "crno-beli" će dočekati Makabi.

Selektor Srbije Svetislav Pešić će narednih dana saopštiti spisak košarkaša na koje računa za mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom. Na njegovom spisku neće biti naši košarkaši iz NBA lige, kao i najverovatnije iz evroligaških klubova, ali hoće svi koje bude hteo da pozove iz crno-belog tabora, saopštio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, ističući da će i bez reprezentativaca ekipa dati sve od sebe da pobedi Olimpijakos, ali da je je plasman na Svetsko prvenstvo važan za celu naciju, kao i državu koja ulaže u sport.

Podsetimo, prvo mesto na tabeli grupe I u kvalifikacijama za šampionat planete drži Letonija sa 11 bodova, dok Grčka ima 10. Belgija i Srbija su sakupile po devet, Turska ima osam, a Velika Britanija sedam bodova.

Plasman na Mundobasket obezbediće tri najbolje plasirane selekcije, a našu reprezentaciju u februaru naredne godine očekuju dueli sa Grčkom u Atini i Velikom Britanijom u Beogradu.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda