KOŠARKA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Dejan Bodiroga pravi jače takmičenje od Evrolige

Novosti online

11. 10. 2022. u 08:52

DOLAZAK Dejana Bodiroge na čelo Evrolige umesto Đordija Bertomeua dovešće do renesanse košarke na Starom kontinentu.

КОШАРКА ВИШЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Дејан Бодирога прави јаче такмичење од Евролиге

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Sve smo bliži kompromisu FIBA i Evrolige, kako bi reprezentacije mogle u što jačim sastavima igrati kvalifikacione prozore, a sada i nešto mnogo važnije.

Naime, Evroliga bi uskoro mogla da dobije generalnog sponzora iz Dubaija. U pitanju je tamošnja avio-kompanija koji bi mogla da izdvoji 60 miliona evra za Evroligu za razliku od turske koji je do sada sponzorisala takmičenje sa 10 miliona evra, pa bi to bio pravi košarkaški bum.

Grčki portal Gazeta navodi da će Bodiroga otputovati u Dubai gde će biti organizovan sastanak sa šeicima i vlasnicima 13 klubova Evrolige.

Arapi imaju svoje uslove pod kojima bi finansirali Evroligu. Osnovni je da se formira klub u Dubaiju koji bi bio priključen popularnom klupskom takmičenju, što znači da bi Evroliga verovatno bila proširena na 20 timova. 

Takođe, ideja je da se tri fajnal-fora od 2024. do 2026. održe upravo u ovom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u areni koja ima 17.000 mesta.

S obzirom na to koliko Arapi imaju novca, nema sumnje da bi novo takmičenje bilo mnogo jače od Evrolige, a samo možemo zamisliti kako bi "gigant" iz Dubaija izgledao.

BONUS VIDEO Ovacije "delija" kada je Čarls Dženkins ušao u halu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)