EVROLIGA OČEKUJE MNOGO OD PARTIZANA: Tri košarkaša "parnog valjka" u konkurenciji za prestižnu nagradu

Novosti online

29. 09. 2022. u 21:29

EVROLIGA je praktično iza ugla, ostalo je još samo sedam dana do početka najelitnijeg košarkaškog takmičenja Evrope, koje će ove godine pored učešća Crvene zvezde biti bogatije za još jedan srpski tim - Partizan.

ЕВРОЛИГА ОЧЕКУЈЕ МНОГО ОД ПАРТИЗАНА: Три кошаркаша парног ваљка у конкуренцији за престижну награду

Foto: Nebojsa Parausic

Pred početak ovog takmičenje koje se sa nestrpljenjem iščekuje u "zemlji košarke", na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja čak trojica košarkaša Partizana uvrštena su kao potencijalni dobitnici prestižne nagrade "Zvezda u usponu".

To su plejmejker Jam Madar, mladi centar Tristan Vukčević i Alen Smailagić.

Izraelski plejmejker dobio je reči hvala, ali umeli su iz Evrolige i da pronađu boljku u njegovoj igri.

– Madar, koji će u decembru napuniti 22 godine, pokazao se u najboljem svetlu kako ima poenterski instinkt i dodavačke sposobnosti da bude jedan od najboljih bekova Evrolige, ali, problem mu je konzistentnost - piše na Evroliginom sajtu.

Alen Smailagić je u debitantskoj sezoni ostavio fenomenalan utisak, a do dolaska Matijasa Lesora bio je vođa crno-belih na parketu. Početak sezone centar parnog valjka će propustiti zbog povrede, ali su iz Evrolige uvereni da bi upravo on mogao da bude jedan od mladih igrača koji će obeležiti sezonu.

Foto: M. Vukadinović

Tristan Vukčević, koji je najmlađi od svih, odlično se pokazao na pripremnim mečevima. Upravo je on iskoristio prostor koji se otvorio nakon Smailagićeve povrede. Iz Evrolige navode da je on prošle godine za Real igrao u plej ofu Evrolige.

EPA/EFE

Od ostalih igrača, u konkurenciji su Niko Menion (Virtus), Haime Pradilja (Valensija), Gabrijele Proćida (Alba) i Metju Strazel (Monako), Dovidas Gedraitis (Žalgiris) i aktuelni osvajač trofeja Rokas Jokubaitis (Barselona). Kandidati moraju biti mlađi od 21 godine, ili ako su ne stariji od 1. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri