SKOK PREMA NOKAUT FAZI: Srpske košarkašice danas na SP protiv Australije

Grujica KELIĆ

25. 09. 2022. u 08:08

IZAŠLO je sunce posle pobede nad Japankama. A sada je prilika da u duelu trećeg kola grupe B Svetskog prvenstva u Sidneju protiv domaćina Australije (10.00), košarkašice Srbije naprave "kengurski" skok ka plasmanu u nokaut fazu.

СКОК ПРЕМА НОКАУТ ФАЗИ: Српске кошаркашице данас на СП против Аустралије

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranice Marine Maljković su uspele da se izdignu nakon početnog poraza od Kanađanki (60:67) i bace na kolena Japanke, olimpijske vicešampionke (69:64) čime su povećale izglede da se domognu četvrtfinala. Pred okršaj sa domaćinom, sa kojim Srpkinje imaju maksimalan bilans u međusobnim duelima (2-0), ali i jednak skor posle dva uvodna kola (1-1), iskusnu Nevenu Jovanović takođe raduje i što će tribine sidnejskog "Superdoma" biti popunjene do poslednjeg mesta. I to ne samo australijskim navijačima, već i Srbima koji žive u Sidneju i koji su u značajnom broju u prve dve utakmice pružili podršku Marininim ratnicama.

- Uzbuđene smo što znamo da će dvorana biti puna. Nemamo mnogo prilike da igramo u napunjenoj hali, pogotovo ovakvoj kakva je "Superdom" - ističe Nevena, jedan od najvažnijih aduta naše selekcije.

- Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika kome će publika davati vetar u leđa. Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari, hoćemo da sve one dobre momente iz utakmica sa Japanom i Kanadom ponovimo, ali u još većem obimu, i nadamo se da će to biti dovoljno za pobedu. Sigurno da naše devojke ne bi imale ništa protiv kada bi se ponovio susret iz februara ove godine, u kojem su u Beogradu na kvalifikacionom turniru za planetarni šampionat trijumfovale sa 78:71, dok su jednako neizvestan duel sa srećnom završnicom odigrale i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kada su u četvrtfinalu slavile sa 73:71 na putu ka bronzanom odličju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna