OTKRIVENA ISTINA NAKON MNOGO GODINA: Evo zašto se Crvena zvezda rastala sa Dušanom Alimpijevićem

Novosti online

20. 09. 2022. u 21:46

NEKADAŠNjI trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da mu je žao što tokom svog mandata na klupi crveno-belih nije više govorio o realnoj finansijskoj slici, pa se desilo da ambicije postanu nerealne.

ОТКРИВЕНА ИСТИНА НАКОН МНОГО ГОДИНА: Ево зашто се Црвена звезда растала са Душаном Алимпијевићем

FOTO: Nebojša Paraušić

Aktuelni trener turske Burse se rastao sa crveno-belima nakon poraza u finalu ABA lige od Budućnosti, a ono što javnost nije znala u tom trenutku je da je klub bio u veoma delikatnoj situaciji.

- Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada - rekao je Alimpijević za novosadski "Dnevnik" i dodao:

- Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

FOTO: Nebojša Paraušić

Alimpijević kaže da bi, da može da vrati vreme, mnogo više posvetio tome da javnosti bude prezentovano ono što je realna slika tima u tom trenutku.

- Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem. Taj učinak je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali - zaključuje Alimpijević za "Dnevnik".


BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)