"ZAŠTO?!" Američki NBA novinar ne razume zašto Srbija nije ovo uradila i tako pobedila Italiju na Evropskom prvenstvu u košarci

Novosti online

12. 09. 2022. u 19:22

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je ispala sa Evrobasketa, posle čega je zanimljivih reakcija bilo i u Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, glavni razlog za to je - Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, a i najbolji igrač "orlova" na šampionatu "starog kontinenta".

ЗАШТО?! Амерички НБА новинар не разуме зашто Србија није ово урадила и тако победила Италију на Европском првенству у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je doživela šokantan poraz od Italije u osmini finala, a posle takvog, potpuno neočekivanog epiloga, posebno emotivni bili su novinari portala "DNVR", koji su nedavno bili u višednevnoj poseti Srbiji (i oduševili se brojnim stvarima u našoj zemlji, o čemu su vam "Novosti" već pisale").

Oni su po društvenim mrežama pisali Srbima i poruke poput "Patimo zajedno" i "Idemo napred - zajedno", ali se jedno pitanje, baš sa tog portala, izdvojilo.

Naime, američki novinar Brendan Vogt je na Tviteru napisao:

- 32 (poena) i 11 (skokova) za Jokića za 28 minuta nastupa. Što dovodi do pitanja: zašto je igrao samo 28 minuta? 

Kada su mu pojedini navijači Denver Nagetsa priznali da su, pomalo sebično, radosni što je Srbija sada ispala, jer će Jokić odmorniji dočekati NBA izazove, jedan od njih je dodao i da je "Nikola bio lakše povređen ranije tokom meča, pa je to bio verovatan razlog za manju minutažu" od one koju je Vogt očekivao.

Novinar je na to napisao:

"Da, ali on je ponovo ušao da igra, u završnici četvrte četvrtine. Ako je bio dobro, trebalo je da bude na parketu. Bio je četvrti po minutaži u reprezentaciji Srbije na ovom meču".

Imajući u vidu šta je selektor Svetislav Pešić posle poraza Srbije rekao o brzoj, niskoj petorci Italije, a i činjenicama koje su potkrepile tu tvrdnju, pitanje pomenutog američkog novinara zapravo je već dobilo odgovor odlukama trofejnog stratega "orlova". Pešić je, prosto, smatrao da je takva taktika, uz fizičko stanje ekipe kojom rukovdi, jedina ispravna.

Podsetimo, odmah posle pomenute senzacije na Evrobasketu, Endi Bejli, koji piše za "Bličer riport", ovako je sumirao značaj MVP-a NBA lige za aktuelnu ekipu Srbije:

- Nikola Jokić je ubacio 32 poena (šutirajući 8/14), uz 13 skokova i četiri asistencije za  manje od 29 minuta. Dok je igrao, Srbija je dala 11 poena više od Italije. Što znači da je Srbija primila 19 poena više nego što je dala dok je on 11 minuta odmarao. A tih "-11" za pet minuta na prelasku iz treće u četvrtu deonicu su i izabcili Jokića sa turnira.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!