KAD ITALIJANI PSUJU NA SRPSKOM: Isključeni selektor Italije posle senzacije protiv Srbije reagovao kako niko nije očekivao (VIDEO)

D. N.

12. 09. 2022. u 07:00

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je ispala sa Evrobasketa, posle čega je glavni "krivac" za njenu eliminaciju bio u dva navrata u centru pažnje.

КАД ИТАЛИЈАНИ ПСУЈУ НА СРПСКОМ: Искључени селектор Италије после сензације против Србије реаговао како нико није очекивао (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija je doživela šokantan poraz od Italije u osmini finala, tom prilikom je neočekivani junak postao Marko Spisu, i to nakon što je selektor Đanmarko Poceko isključen.

Podsetimo, Spisu je do ovog meča na Evrobasketu prosečno davao 3,8 poena po takmičarskom nastupu, a Srbiji je ubacio čak 22, šutirajući trojke 6/9.

Ali, vratimo se na stratega "azura" koji je i osmislio "rušenje" Srbije na prvenstvu Evrope.

Poceko je i ranije umeo da učestvuje u šok-događajima po ovdašnju košarku, pa je tako igrao u ekipi Italije koja je 1998. na Mundobasketu savladala sa 61:60 favorizovanu SR Jugoslaviju koja je potom osvojila titulu (doduše, igrao je samo pet minuta, više zbog odbrane na Saši Obradoviću, Lukovskom, Đorđeviću i Beriću, nego zbog napadačkih zadataka), ali je igrao i na Olimpijskim igrama protiv naših (2004. u Atini, kada njegovih pet poena, dve asistencije i "kidisanje" na bekove "plavih" nisu sprečili tesan poraz Italije od 72:74).

Đanmarko Poceko je i kao igrač (visok za košarku skromnih 181 centimetar), i kao selektor, bio i ostao vrlo emotivan.

Sada je, zbog burnih izliva emocija, isključen sa meča protiv Srbije, a kada je posle pobede na hodniku sreo zvezdu NBA lige Janisa Adetokumba, vrišteći je šokirao "grčku zver" koja se uputila na svoju utakmicu osmine finala.

Poceko je sve začinio skokom u naručje asa Helena i Milvokija, uz reči "Volim te, Janise!":

Ali na tome se nije zaustavio.

Zastavši da popriča sa stranim novinarima (na konferenciju za štampu nije mogao jer je bio isključen na utakmici), u jednom trenutku je izgovorio sledeće rečenice koje su se ticale i njegove visine, ali i činjenice da je junak pobede nad Srbijom (Marko Spisu) visok svega 184 cm, što se u svetu košarke smatra baš niskim igračem:

- Ma jeste li me videli, ljudi? Pa ja sam počeo da igram košarku još kao đak. Bio sam najmanji u razredu! I svi su me pitali "Šta radiš to?! Šta ti misliš, čime ćeš da se baviš u životu?". Ja im kažem "Igraću košarku", a svi su mi se smejali. I, šta ste sad mislili... Da Marka neću da pošaljem u igru samo zato što je on nizak?! - upitao je Poceko na engleskom jeziku, a onda opsovao na srpskom, "Ajde u p**** *******!", što možete i videti na snimku koji je pred vama:

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili