HRVAT RASKRINKAO POCEKA: Kako je selektor Italije prevario Srbiju

Novosti online

12. 09. 2022. u 13:20

SRBIJA je eliminisana sa Evropskog prvenstva. Ostaje velika žal, činilo se da smo glavni kandidati za zlato, ali se isprečila Italija i Đanmarko Poceko.

ХРВАТ РАСКРИНКАО ПОЦЕКА: Како је селектор Италије преварио Србију

FOTO: FIBA.Basketball

"Orlovi" su imali potpunu kontrolu meča, a onda je klupa "azura" dobila drugu tehničku grešku sredinom treće deonice, a Poceko je zbog toga morao da napusti halu pri rezultatu 63:57 u korist Srbije. Energični trener ranije je dobio tehničku, a prilikom odlaska srdačno se pozdravljao sa svojim timom, Svetislavom Pešićem, Predragom Danilovićem kojeg je pomenuo i posle meča...

Dan kasnije čini se da je sve ovo bio plan Italijana. O taktici Italijana oglasio se i hrvatski košarkaš Miro Bilan, koji je uočio šablon u Pocekovom ponašanju. Centar koji je sarađivao sa Đanmarkom Pocekom u Dinamo Sasariju zaključio je da je njegov nekadašnji trener osam puta isključen tokom dvogodišnjeg mandata, a da je ekipa uvek pobeđivala.

Predstava koju Poceko napravi njegovom timu donese novu energiju, a pomoćnik Edoardo Kasalone treba samo da preuzme motivisane igrače i povede ih ka pobedi. Tako je bilo i sinoć, kada su Poceko i njegov tim oprobanom taktikom ugasili snove o zlatu srpske reprezentacije.

- Tokom moje dve sezone u Dinamo Sasariju, Poceko je osam puta isključen, a Edoardo Kasalone preuzimao ulogu prvog trenera tokom meča. Njegov rezultat? 8-0 - napisao je hrvatski košarkaš Miro Bilan uz čestitke dvojici italijanskih trenera na jednoj od najvećih pobeda u istoriji njihove reprezentacije. 

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024