NIKOLA JOKIĆ OVO NIJE MOGAO NI DA SANJA: Ono što su Amerikanci upravo uradili zbog Srbina je dosad nezabeleženo (VIDEO)

Novosti online

11. 09. 2022. u 17:23

NIKOLA Jokić ovog septembra blista na Evropskom prvenstvu u košarci, noseći dres reprezentacije Srbije, ali i u NBA ga i te kako dobro pamte. Kako i ne bi, kada je aktuelni MVP najjače lige na svetu, i to dvostruki uzastopni.

НИКОЛА ЈОКИЋ ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Оно што су Американци управо урадили због Србина је досад незабележено (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Tim povodom, srpski as se našao u jednoj nesvakidašnjoj situaciji, prvoj takvoj koja je zadesila nekog našeg košarkaša, a ni mnoge druge svetske zvezde nisu nešto tako doživele.

Podsetimo najpre, kada se svojvremeno Jokić povredio u NBA ligi, pa nije mogao da se sa svoje leve noge, koja mu inače služi za odraz, normalno "odbaci" od parketa prilikom šuta, počeo je da radi nešto neuobičajeno: vežbao je "šut sa desne noge". Za dešnjaka, kao što je on, to je potpuno van uobičajenih košarkaških procedura, ali kako Jokić i ne igra "po uobičajenim procedurama" ovog sporta, onda i ne čudi što nije hteo da tek tako čeka da mu se leva noga u potpunosti oporavi, već je krenuo da vežba "šut sa desne".

I, ne samo da je vežbao, već je toliko to usavršio, da je mnogim rivalima upravo "presudio" ovim neobičnim potezom:

"Sombor shuffle", odnosno "somborsko geganje", naziv je za ovaj šut koji je prvi put u TV prenosu iskoristio komentator Kris Marlou i...

Čuvena video-igrica posvećena NBA ligi upravo je omogućila svima na planeti koji igraju njenu najnoviju verziju da, kada "vode" Jokića - izvode Jokićev potez koji je i obeležio njegovu dosadašnju karijeru u najjačoj ligi sveta.

Igrači mogu izvode i "klasičan" potez našeg asa, šut s desne noge, ali i "kompletnu bravuru", kada do šuta dolazi posle okreta centra Denvera oko sopstvene ose:

Nijedan naš košarkaš do sada nije imao tu čast da ga u najpopularnijoj video-igrici predstave na ovaj, originalan način, s njegovim "zaštitnim znakom" na parketu, a ni mnoge druge NBA zvezde nisu to doživele.

Podsetimo, Nikola Jokić i košarkaška reprezentacija Srbije igraju osminu finala Evrobasketa sa Italijom, a taj meč možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)