AMERIČKI NOVINARI GLEDALI SRBIJU I OSTALI U NEVERICI: Ovo nisu mogli ni da sanjaju

D. N.

03. 09. 2022. u 21:20

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je nastavila sa pobedama na Evrobasketu, a pritom su izazvali i vrlo zanimljive reakcije američkih novinara.

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ ГЛЕДАЛИ СРБИЈУ И ОСТАЛИ У НЕВЕРИЦИ: Ово нису могли ни да сањају

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je usred prestonice Češke, Pragu, pobedila reprezentaciju Češke i to u vrlo interesantnom duelu, a redakcija "Novosti" vam je izdvojila tri reakcije novianra iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sva trojica prate NBA ligu, jedan za potrebe Denver posta, lista iz grada u kome Nikola Jokić igra za Nagetse, drugi za popularni portal "Bličer riport", a treći za "Majl haj sports".

Majk Singer, koji o Jokiću i Nagetsima izveštava za pomenuti dnevni list, s oduševljenjem je konstatovao da svi Srbi koji igraju za reprezentaciju - umeju da asistiraju kao dvostruki MVP NBA lige.

Čak 19 direktnih proigravanja za koš su imali "orlovi" (od 29 pogodaka iz igre) protiv Češke, pa možda i ne čudi što je Singer poručio:

- Nešto što je jako zabavno gledati: ceo srpski tim ima dodavanja kao Jokić. Svi imaju veštinu, ali i pregled igre da bace loptu dok se saigrači još uvek nisu, iz sopstvene rotacije, našli na mestu gde će lopta stići.

Njegov kolega, Endi Bejli, više je bio zadivljen igrom MVP-a završnog turnira Evrolige.

- Vasilije Micić je igrač NBA kalibra - poručio je on.

Micić je, inače, na ovom meču imao 13 poena, uz šest asistencija, četiri skoka i dve osvoje lopte, ali ga šut sa distance nije služio kako on to voli da je slučaj - 2/6.

Rajan Blekburn, koji piše za "Majl haj sports", primetio je da "orlovi" uopšte ne dozvoljavaju da im rival lako pretome posed:

- Ne samo da lopta leti (od igrača do igrača) u napadu Srbije, već oni (Srbi) imaju tako malo izgubljenih lopti u ove dve utakmice. Stvarno impresivno. Uopšte ih niko nije uznemirio - primetio je Blekburn.

I, zaista, Pešićevi izabranici su pet puta loptu izgubili protiv Čeha, a dan ranije, protiv Holandije, u samo sedam navrata.

Taj prosek od šest kikseva kada im lopta ode gde ne treba ima još samo Španija, istina iz jedne odigrane utakmice i to protiv nejake Bugarske.

S druge strane, najviše izgubljenih lopti po meču, u ovom trenutku, imaju Gruzija (20), Holandija (16), te Hrvatska i Litvanija (po 15,5).

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodna dva meča, protiv Holandije i Češke. Posle prvog dana odmora, slede nova dva nastupa u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba