KAKO JE HILJADU SRBA GLASNIJE OD 15.000 ČEHA? Vasilije Micić objasio svetu kako stvari stoje u sportu

Novosti online

03. 09. 2022. u 20:04

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je nastavila sa pobedama na Evrobasketu, a nastavile su se i zanimljive konferencije za štampu "orlova".

КАКО ЈЕ ХИЉАДУ СРБА ГЛАСНИЈЕ ОД 15.000 ЧЕХА? Василије Мицић објасио свету како ствари стоје у спорту

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je usred prestonice Češke, Pragu, pobedila reprezentaciju Češke i to u vrlo interesantnom duelu, posle čega je najpre Pešić briljirao pred predstavnicima medija, a onda i Vasilije Micić.

Srpski plejmejker je najpre govorio o samom toku utakmice.

- Stvarno smo igrali dobro na početku, ali smo dozvolili rivalu da se vrati u trećoj četvrtini. Ipak, rešili smo to u našu korist, a nama i jeste najvažnije da pobedimo... Ako je jedan razlike, okej, a ako je 20, super! Mi se sada okrećemo narednim izazovima.

Tada je upitan kako mu se čini to što je igrao u dvorani u kojoj je bilo 15.000 navijača Češke, a atmosfera koju je stvorilo hiljadu Srba bila je kao da se igralo u Srbiji:

- Naši navijači su pokazali veliki ponos, ali i veliku podršku nama na parketu. Znate... Mi smo sportski orjentisana nacija, svi volimo da podržavamo naše sportiste. Danas su navijači pokazali sjajnu energiju, bili su naš šesti igrač - stavio je tačku na konferenciju za štampu Vasilije Micić.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodna dva meča, protiv Holandije i Češke. Posle prvog dana odmora, slede nova dva nastupa u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)