"MI NEMAMO TO ŠTO NAROD U SRBIJI OD NAS OČEKUJE!" Kad Svetislav Pešić zagrmi na konferenciji za štampu

D. N.

03. 09. 2022. u 19:47

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je nastavila sa pobedama na Evrobasketu, a nastavio je sa zanimljivim obraćanjima javnosti i selektor "orlova", Svetislav Pešić.

МИ НЕМАМО ТО ШТО НАРОД У СРБИЈИ ОД НАС ОЧЕКУЈЕ! Кад Светислав Пешић загрми на конференцији за штампу

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je usred prestonice Češke, Pragu, pobedila reprezentaciju Češke i to u vrlo interesantnom duelu, posle čega je Pešić na sledeći način "otvorio" konferenciju za štampu, a ujedno je i "zatvorio" - jer ga niko na njoj ništa nije ni pitao kada je izgovorio ovo:

- Kao i u svim drugim utakmicama, zadovoljni smo pristupom igrača, nemamo s tim problema. Pokazali smo, naročito u drugoj deonici, kako volimo da igramo odbranu. U trećem periodu smo očekivali da će Česi pokazati svoj ponos, što su oni i dokazali snažnom odbranom. Mi smo tada izgubili organizaciju igre, ali... Ono što sam rekao o mom timu, da ponovim: za nas je važno da se popravljamo kao ekipa, a da i taktički, i što se timske hemije, budemo sve bolji kako turnir odmiče. A turnir je dug. Možda nam je baš trebala ovakva utakmica. Spremni smo da učimo iz ovoga. I iz sledeće utakmice. Mi nemamo to što narod u Srbiji od nas očekuje, taj stav "da moramo da pobeđujemo sa 20 razlike", ne, nama je prosto bitno da vidimo kako je moguće da unapređujemo našu igru na ovom turniru i učimo stvari o taktici i drugim detaljima. Da probamo svaki dan da budemo bolji, i individualno i kao ekipa - istakao je Svetislav Pešić.

Posle toga, novinari su upitani da li žele da mu postave neko pitanje, a usledio je tajac, pošto je strateg "orlova" izgleda vrlo jasno pojasnio ono što mu je bilo i stalno da mediji, a i javnost shvate.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodna dva meča, protiv Holandije i Češke. Posle prvog dana odmora, slede nova dva nastupa u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri