NA JU-ES OPEN NEĆE, A UZ SRBIJU - HOĆE SVIM SRCEM: Novak Đoković bodri košarkaše u važnoj borbi za Mundobasket

Novosti online

25. 08. 2022. u 17:46

SRBIJA i Grčka igraju košarkaški meč od velike važnosti za plasman na Svetsko prvenstvo, a "orlovi" će moći da računaju na veliku, ali i posebnu podršku.

НА ЈУ-ЕС ОПЕН НЕЋЕ, А УЗ СРБИЈУ - ХОЋЕ СВИМ СРЦЕМ: Новак Ђоковић бодри кошаркаше у важној борби за Мундобаскет

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Utakmica se, podsetimo, odigrava u "Štark areni", večeras u osam sati po srednjeevropskom vremenu, a od ranije je poznato da su sve karte rasprodate.

Ono što je postalo poznato u popodnevnim satima, nedugo nakon što je Novak Đoković saopštio da neće igrati na Ju-Es openu, jeste - da će Nole bodriti iz prvog reda "orlove".

U "Štark areni" je novinar Sport kluba Saša Ozmo primetio da na stolicama koje su rezervisane za poznate ličnosti, pored one namenjene za ovdašnju trenersku legendu, sada stratega Partizana Željka Obradovića, stoji druga na kojoj piše "Đoković".

S kim Srbija ovih dana igra košarku i zašto je to važno?

Srbija dočekuje Grčku (prenos možete da pratite uživo uz portal "Novosti"), a tri dana kasnije gostuje Turskoj, sa nadom da će napraviti pravo malo čudo i, uprokos vrlo lošoj situaciji na tabeli, izboriti plasman na Mundobasket.

Podsetimo, u grupi I, u kojoj je Srbija, naši "orlovi" su tek peti sa učinkom 1-3, koliko ima i poslednjeplasirana Velika Britanija. Ispred srpskog državnog tima su naredni rival Pešićeve ekipe, Grčka (s kojom se meč igra u četvrtak od 20 u Beogradu) i Letonija koje imaju učinak po 3-1, te Turska i Belgija, sa po 2-2.

Na Svetsko prvenstvo idu samo tri ekipe iz svake grupe, tako da su mečevi s Grčkom, a potom i Turskoj, od presudnog značaja za plasman "orlova" na Mundobasket.

Nakon ove dve utakmice, ekipu Svetislava Pešića očekuje Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

 

 

BONUS VIDEO: Zagrevanje "orlova" pred Nemačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri