DAN KOJI JE SRBIJA SA NESTRPLJENJEM ČEKALA... Svetislav Pešić rešava misteriju Teodosić i otpisuje još pet imena

Novosti online

15. 08. 2022. u 09:04

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, dugo očekivanu konferenciju za medije, održaće danas od 13.30 sati u Štark areni, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

ДАН КОЈИ ЈЕ СРБИЈА СА НЕСТРПЉЕЊЕМ ЧЕКАЛА... Светислав Пешић решава мистерију Теодосић и отписује још пет имена

Foto I. Marinković

Pešić će prvi put izaći pred novinara nakon što je sa spiska reprezentativaca "precrtan" dugogodišnji kapiten Miloš Teodosić i javnost bi konačno mogla da sazna razloge takve njegove odluke.

Takođe, nova "goruća" tema je povreda jednog od najiskusnijih Nemanje Bjelice. Uz to, očekuje se da Pešić saopšti ko ide na EP i ko je prekobrojan.

Osim pomenutog Teodosića, gotovo je sigurno da na takmičenje neće ići ni povređeni Aleksa Avramović, dok je sada pod znakom pitanja još i Bjelica. U najboljem slučaju očekuje se da Pešić "precrta" još najviše pet imena.

Za mesto na turniru se još bore: Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica*, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Boriša Simanić, Nikola Jokić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić.

Srbiju očekuju najvažniji mečevi. Prvo sa Grčkom (25. avgust u Areni) i Turskom (28. avgust u Istanbulu) u kvalifikacijama za Mundobasket, pa onda od 1. septembra sledi prvenstvo Starog kontinenta.

Na turniru smo u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda